aki keres, talál
Hirdetés

Az Alacsony-Tátrának három csúcsa emelkedik kevéssel 2000 méter fölé (nyugatról keletre haladva ezek a Deres, a Chopok és a Gyömbér), így épp, hogy magashegységnek nevezhetjük, a nagyjából 80 km hosszú hegységet.

#túrázás

Lélegzetelállító gyalogtúra a Magas-Tátra keleti oldalán, Tarajkáról a Kis-Tarpataki-völgyön át a Téry-menedékházhoz. A túra különlegessége a völgyet övező hegygerincek és a 2600m magas hegycsúcsok látványa, valamint a Szepesi-Öt-tó.

#túrázás

A Zejmár szurdok Imrikfalva felett tökéletes úti cél a Szlovák Paradicsom többi szurdokvölgye előtti bemelegítésre, ugyanis rövid szakasza alatt lépést segítő fémtálcákkal, létrákkal és láncokkal bőven van módunk megismerkedni.

#túrázás

A szlovákiai Áj község felett elhelyezkedő Szádelői szurdokvölgy nagy meglepetést tartogat látogatói számára, fantasztikus karsztos sziklaképződményeivel. A szurdok fölé emelkedő sziklafalak kb. 100 méter magasak.

#túrázás

Látványos és nem különösebben megerőltető túra a Tarajkáról a Tarpataki-vízesésekhez, útközben érintve három menedékházat is.

#túrázás
Hirdetés

Rövid, de annál látványosabb gerinctúra az Elülső-Szoliszkóra, ahonnan pompás panoráma nyílik a Furkota- és a Malompataki-völgybe. Kivételes alkalmak esetén nagyszerű naplementében is részünk lehet.

#túrázás

9,8 km hosszú pompás kilátásokban bővelkedő túra a Poprádi-tó parkolójából a Poprádi-tóhoz, a Menguszfalvi-völgybe.

#túrázás

A Magas-Tátra nyugati részének legjelentősebb turistaközpontjából, Csorbatóról induló turistaút során nem csak a Lorenz-hágóra, hanem a Magas-Tátra második legmagasabban fekvő tavához is eljuthatunk.

#csorba-tó
#túrázás
Hirdetés

A gerinctúrákat kedvelők körében kiemelten népszerű lehet a Zverovka menedékháztól a Rét-hegyen át a Rákonyra vezető turistaút, de senkinek nem fog csalódást okozni, aki végigjárja!

#túrázás

A Zverovka menedékháztól az Oszobita-hágón át a Rét-hegyre vezető túraútvonal során két leg-et is kipipálhatunk listánkon: a Liptói-Tátra növénytanilag egyik legértékesebb részét és a Liptói-Tátra északi oldalának legjelentősebb menedékházát is elérjük.

#túrázás

A túraútvonal a legnagyszerűbb kilátást kínálja a Tátra harmadik legmagasabb csúcsára, a szinte kézzelfogható közelségben lévő Lomnici-csúcsra.

#túrázás

Tátraszéplakról a Felkai-tóhoz és a Batizfalvi-tóhoz vivő túraútvonal során a Magas-Tátra csodálato képződményeivel is találkozhatunk, így például a Magas-Tátra virágoskertjének is nevezett Felkai-völggyel.

#túrázás

A Tarajkáról a Felkai-völgyön át a Csorba-tóhoz vezető túraútvonal során a Magas-Tátra számos tavában gyönyörködhetünk. A túra közepesen nehéz besorolású, azonban ez ne tartson vissza minket!

#csorba-tó
#túrázás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés