Menü

sportág: TÚRA    táv: 21 km    szintemelkedés: 1240 m    szintidő: 8 óra     nehézség: Közepes

BergZeitReise 1. szakasz: Eisenerz - Sonnschienalm

A történelmi bányászvárosból, Eisenerzből indulva, az idilli környezetben fekvő Leopoldsteinersee mellett elhaladva a csodálatos panorámájú Sonnschienalmra (hegyi legelő) érkezünk.

A Sonnschienalm a Salza-folyó völgyéből, Wildalpen településről is megközelíthető.

Eisenerz Forrás: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!


Kiindulópont:
Eisenerz
Cél/Szállás: Sonnschienalm

A menetidő szünetek nélkül számolva kb. 8 óra.

Nehézség/Karakterisztika: hosszú, de egyszerű, erdőkön, hegyi legelőkön át haladó túra

Látnivalók: eisenerzi látványbánya (Schaubergwerk), az itt használt amerikai óriásdömperek (Hauly), történelmi városközpont, Leopoldsteinersee

Leírás: az első etapon a Vízilény (Wassermann) nyomába eredünk, aki szabadon engedéséért cserébe az eisenerzieknek örök időkre vasat és ércet ígért. Nos, megtartotta a szavát, amint azt az Erzberg hatalmas külszíni fejtése bizonyítja.
 
Az idilli környezetben fekvő Leopoldsteinersee is tökéletesen illik a Vízilény legendájába. Később pedig a Hochschwab hegyei és hegyi legelői fogadnak.

A továbbiakban a Kollmannstock, a Fobisturm és a Brandstein hatalmas, fehér sziklafalai kísérnek egészen a Sonnschienalmig. Kontrasztként a Fobis, az Androth és a Sonnschienalm zöld mezőin érkezünk első éjszakánk helyszínére, ahol a 2123 méter magas Ebenstein fogad. 

Zöld hegyi legelők és fehér hegyek - Stájerország zászlajának színei legtermészetesebb formájukban.


Információ:
Tourismusbüro Eisenerz, tel.: +43 3848 3700
Szállásinfó: +43 664 511 2474

 

       Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark               Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark          Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark

Összesítés

A BergZeitReise 1. szakasz: Eisenerz - Sonnschienalm hossza 21 km, az útvonal szintemelkedése 1240 méter, szintideje 8 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: Eisenerz, Erzberg, ausztria, Hochsteiermark, túra