Szilveszteri gyalogtúra az Őrségben

2018/12/31

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Idén harmadik alkalommal kerül megszervezésre, a nagy érdeklődésre számot tartó, sokak igénye nyomán az év utolsó napján a szilveszteri gyalogtúra az Őrségben.

Ispánk
2018-12-31
Hirdetés

Szilveszteri gyalogtúra az Őrségben - Kiírás

2018-ban a rendezvény központi helyszíne Ispánkon, a helyiek, Őrségiek által csak a "világ közepének" hívott, becézett gyönyörű kis falucskának Művelődési Házában lesz.

A gyalogtúra útvonala erdőkben, völgyeken, patak mentén, réteken halad végig. Betekintést kaphatunk az Őrség által nyújtott nyugalomba, növények és állatok szimbiózisába, vagyis kicsit eláruljuk a "titkot", mi is jelent az Őrség, mit tud nekünk adni és ezáltal mit adhatunk vissza neki!

Időtartam: 9.00-16.00


A hosszú túratáv Őriszentpéterről indul, a zöld túraútvonalon az Ispánki-patak (Disznós-patak) völgyében gyönyörű erdőkön keresztül jutunk el Ispánkra, itt csatlakoznak a "rövid" túrára érkező Kedves Túrázók, majd tovább a piros jelzést követve réteken átsétálva a Bárkás-tóhoz, majd szebbnél szebb vegyes, fenyős erdőkön, völgyeken keresztül Kondorfa K-i végébe érkezünk. Itt a Lugos-patakon átkelve frissítőpontot találunk, ahol forró teát, zsíros kenyeret fogyasztva rövid pihenőt tartunk. A patak folyásirányát követve az országos KÉK turistaúton haladunk a kék és zöld utak kereszteződéséig. A zöld jelzésű útra térünk és a jelzéseket követve érkezünk vissza a "világ közepébe", Ispánkra.


A Művelődési Házban, vagy jó idő esetén az udvarán jól megérdemelt és immáron hagyományos "Virsli Party" keretében fogyaszthatja el a megfáradt vándor az ételét, italát egy-egy forró teát, forralt bort kortyolgatva.
A hosszú túratávot választók az energia visszapótlását, pihenőt követően indulnak vissza Őriszentpéterre, kiindulópontjukra.

Az útvonal, illetve a túratávok úgy lettek kiválasztva, kialakítva, hogy nem csak gyakorlott túrázóknak, hanem azoknak is ajánlottak, akiknek ez lesz az első túrájuk!

Várjuk a családokat, gyerekeket, minden korosztályt korra, nemre tekintet nélkül! 
Tartozzunk minél többen azon egyre növekvő családba, akik akarnak tenni az egészségükért, szeretik a természetet, illetve ezen különleges emberek társaságában jól akarják érezni magukat. Igen, még szilveszterkor is!

FONTOS INFORMÁCIÓ! A túrán való részvevők számát 200 főben limitáljuk, ezért kérjük minél előbb jelezzétek részvételi szándékotokat, regisztráljatok a túrára!


Túratávok:

- hosszú: kb. 25 km (kb. 6-7 óra)

Indulás helye: Őriszentpéter, Városszer 106. (körforgalom melletti szökőkút). 9.00 óra
Indulás ideje: 9.00 óra (gyülekező, regisztráció 8.30-tól)
Letölthető GPS-Track itt!


- rövid: kb. 12 km (kb. 3-3,5 óra)
Indulás helye: Ispánk, Művelődési Ház (Keletiszer 33.)
Pontos helyszín térképen
Ideje: kb. 10.45 - 11 óra
Letölthető GPS-Track itt!Útvonal: 
Őriszentpéter Városszer 106. - körforgalom, szökőkút; Őriszentpéter Alszer (zöld jelzés); Ispánki (Disznós)- patak (zöld jelzés); Ispánk, Keletiszer; Ispánk, Művelődési Háztól (piros jelzés); Bárkás-tó; Máli-hegy; Lugos-patak; Kondorfa, Alvég (kék jelzés); kék-zöld jelzések találkozásától zöld jelzés mentén; Alsó-erdő (Zöld jelzés); Ispánk, Keletiszer - Művelődési Ház (zöld jelzés); Ispánki (Disznós)- patak (zöld jelzés); Őriszentpéter Alszer (zöld jelzés); Őriszentpéter Városszer 106. - körforgalom, szökőkút

Frissítés, étkezés, "Virsli Party": a túrán a résztvevők többször is fogyaszthatnak frissítőt (ételt, meleg, forró italt).

- Hosszú túratáv: 1. kb 6 km: Ispánk, Művelődési Ház (forró tea, pogácsa); 2. kb. 12 km: forró tea; 
3. 18 km: "Virsli Party"+ forró tea, forralt bor.

- Rövid túratáv: 1. Induláskor: Ispánk, Művelődési Ház (forró tea, pogácsa); 2. kb. 6 km: forró tea; 

3. 12 km: "Virsli Party" + forró tea, forralt bor.

A túra során fogyasztandó ételről, italról fentiek figyelembe vételével gondoskodjanak.

FONTOS: a túra során a környezet védelmének érdekében NEM KÉSZÜLÜNK műanyag poharakkal!!! A forró ital(ok) fogyasztásához szükséges BÖGRÉT, POHARAT kérjük HOZZANAK MAGUKKAL! A virslit komposztálható, lebomló búzakorpából készült tányérokban fogyaszthatjátok!


Javasolt túraruházat: kényelmes, lehetőleg vízhatlan túracipő, bakancs, időjárásnak megfelelő réteges öltözék. A hideg időben túra vagy sí aláöltözék javasolt!
Túrabot (javasolt), hátizsák.


Szilveszteri gyalogtúra az Őrségben-1

Szilveszteri gyalogtúra az Őrségben - Nevezés

Részvételi díj:
- 14 éves kor felett 1000 Ft
- (14 éves korig és ŐKTE tagoknak INGYENES) de előzetes REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.

A részvételi díjat a következő bankszámlaszámra 2018.12.27-ig várjuk!
Nyugat Takarék Szövetkezet: 72100464-11122544

A regisztrációt az alábbi email címre küldhetitek a túratáv megjelölésével:
orsegibringasok@gmail.com

Regisztráció határideje, fizetési határidő: 2018.december 27.

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés