Menü

Hozzászólás 0

2019.04.19. Káptalantóti

Sabar-Equinoxx húsvéti Bor-túra

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Káptalantóti
Dátum: 2019.04.19. - 2019.04.21.

Elérhetőségek:
Equinox Trekking Club Egyesület
equinox.tce@gmail.com
https://www.facebook.com/events/2238870179734626/

Idén ismét Sabar - Equinox Húsvét! Hát hol máshol, mint a Sabar-hegy lábánál, egészen pontosan a Sabar Borház birtokán. Várjuk a visszatérő túratársakat, az aktív kikapcsolódásra vágyókat egy ismét felejthetetlen közös „túra-zene-bor” élményre. Lesznek kirándulások, szíves vendéglátás, sok jó bor kóstolása, és még élőzenés programmal is kedveskedünk a túra résztvevőinek.

Sabar-Equinoxx húsvéti Bor-túra - Kiírás

3 napos túra.

Táv: 17 km
Szint: 670 m

Szállás a borház körüli füves területen sátorban, vagy előre foglalt vendégházakban Káptalantóti faluban vagy a környéken.

Részletes program:

- Pénteken érkezés, sátorverés (aki sátrazik), üdvözlő borok, majd hidegtálas vacsora és borkóstoló (3 féle bor, 1 pálinka), ismerkedés. (bor legalább fél liter)

- Szombaton reggeli, kávé/tea (esetleg pálinka a kemény magnak), majd túrázni indulunk. Az utat a Szigligeti vár aljában kis várlátogatással kezdjük, innen átgyalogolunk Badacsonyba, ahol a hegyen számos kilátópontot érintünk. A hegy északkeleti oldalában ereszkedünk le és a Gulácsot másszuk meg következőnek, majd onnan leereszkedve a Tóti-hegy felé vesszük az irányt, és felkaptatunk a környék legszebb körpanorámájáért a hegytetőre. Innen már látjuk a Sabar Borházat, a végállomást. A távolság 17 km. Akikek ez kevés volna, készültünk folytatással: felsétálunk a Csobáncra is körülnézni és felmászni a vár maradványaira. Így a hosszú túra teljes távja 27-28 km lesz.

Este bőséges meleg vacsora borokkal (3 féle bor és egy pálinka) (bor kb. fél liter)
Természetesen szóda, ásványvíz is lesz.

Vacsora közben és után Sallee Barbara Jazz Trió jazz-swing-blues muzsikáját élvezhetjük majd. (Sallee Barbara – ének, Piller Balázs - zongora, Babos Lajos -klarinét)
Persze táncolhatunk is, ha a túra után marad még szabad energia!

- Vasárnap kávé/tea (opcionális reggelizési lehetőség a Liliomkert piacon), majd egy rövid túra Hegyesdre a várhoz vagy az Almádi kolostorromhoz, utána pedig közös piacozás egy búcsú fröccsözéssel (a vasárnapi programot szombaton vacsora közben véglegesítjük a résztvevők igényei szerint).


Útvonalak letölthetők >> ITT <<

 

Szükséges felszerelés: réteges meleg öltözet és esőruha, kényelmes vízálló bakancs vagy túracipő, túrabot. Ha sátrazol, akkor sátor, meleg hálózsák, derékalj, fejlámpa, meleg ruha éjszakára.


Étel, ital: a részvételi csomag tartalmaz egy péntek esti borkóstolót hideg vacsorával, egy szombat esti húsvéti vacsorát borkóstolóval. Vasárnap reggel a Liliomkert piacon reggelizünk, ez önköltséges, a többi étkezést magadnak kell megoldanod. Napközbenre hideg élelem és megfelelő mennyiségű folyadék szükséges.

Sabar-Equinoxx húsvéti Bor-túra - Nevezés

Részvételi díj: 19.900 Ft

Amely tartalmazza a túravezetés költségét, a vacsorák és reggelik árát, a sátrazáshoz használt víz és elektromos áram használati díját, zuhanyzási lehetőséget, a borkóstolók és pálinkakóstolók díját, valamint a zenekar fellépti díját.

Amennyiben vendégházban szállsz meg, a költséghez a szállásdíjat hozzá kell kalkulálnod, valamint a kóstolókon felüli borfogyasztás is pluszban fizetendő a helyszínen.

Jelentkezés

Helyszín: Káptalantóti
Dátum: 2019.04.19.

Elérhetőségek:
Equinox Trekking Club Egyesület
equinox.tce@gmail.com
https://www.facebook.com/events/2238870179734626/

Olvass többet a témáról: Sabar-hegy, Szigligeti-vár, Csobánc, Balaton-felvidék, túra

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
°C 2 / 10 -1 / 11 5 / 11 4 / 11
mm 0.0 0.0 0.4 0.1
km/h 26.6 19.1 14.8 10.4

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.