Pádis Pünkösdkor

2019/06/08

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Pádis az Erdélyi-szigethegység leglátványosabb és legvadregényesebb helye: jellegzetes karsztvidéken sziklaszorosok, víznyelők, barlangok, búvópatakok, források, szurdokvölgyek és vízesések váltogatják egymást. A 3 nap alatt a legismertebb részeket járjuk be.

Pádis
2019-06-08
Hirdetés
Pádis Pünkösdkor-1

Pádis Pünkösdkor - Kiírás

A túrára csak egyesületi tagok regisztrálhatnak. Nem vagy még tag? Sebaj, lépj be, és akkor ingyen jöhetsz bármelyik túránkra!

Túraútvonalak:

1. nap: Varasó-rét - Aragyásza barlang - Kilátó - Meleg-Szamos völgye - Honu barlang - Aragyásza barlang, a kilátók felé - Varasó-rét (táv: 6,6 km; szint: 500 m) + Varasó-rét - Égett kő - Szeglet-havas - Varasó rét (táv: 10,6 km; szint: 400 m)

2. nap: Csodavár menedékház - Porcika-zsomboly - Galbena szoros - Eszkimó jégbarlang - Galbena kilátó
Porcika-zsomboly - Csodavár menedékház (táv: 15 km; szint: 1150 m)

3. nap: Csodavár menedékház - Csodavár - kilátók - Csodavár menedékház (táv: 5,5 km; szint: 330 m)


Letölthető útvonalak >> ITT <<

 

Időjárástól függően változhat a program, vagy a túra hossza és tartalma.

A túrák közepes nehézségűek, átlagosan sportos erőnléttel teljesíthetők. Kis hátizsákkal túrázunk, cipelni nem kell, mászni és ereszkedni viszont sokat.

 

Utazás: csak autóval közelíthető meg, úgyhogy telekocsikat szervezünk.
Megközelítés: Budapest - Berettyóújfalu- 42- es út- Ártánd (határátkelőhely)- Nagyvárad-E79- Belényes- Buntesti- Pietroasa- Boga (kb. 400 km)
Utazási idő: kb. 5-7 óra

Budapestről pénteki indulás javasolt, így 3 éjszakai szállással számolunk.

Szállás: A Csodavár Turistaházban 2-4 ágyas szobákban, vagy esetleg sátrazás a Glavoi réten, 2 km-re a turistaháztól (amit infrastruktúra hiányában kevésbé ajánlunk). A szállást mindenkinek magának kell foglalnia és fizetnie. Ha nyelvi nehézségek lennének, szívesen segítünk.

Étkezés: a Csodavár Turistaházban reggelivel és vacsorával együtt lehet a szobát bérelni, reggeli 29 ron, vacsora 39 ron, szállás 61-76 ron közötti szobatípustól függően. Ez kb 9.000-10.000 Ft/fő/éj. A szállást a szobaár 30%-ával lehet lefoglalni, ami 12.000-15.000 Ft.


Költségek: a telekocsis utazás (800 km oda-visza), a szállás és az étkezés, másra nem kell költeni. A környező turistaházakban lesz lehetőség vásárolni napi nasikat, ez néhány ezer forintnak megfelelő lej, amit a határon tudunk váltani. (1 lej = 67 Ft)

Otthonról érdemes minden napra csokoládét és olajos magvakat is hozni, mint pl. mogyoró, diákcsemege, esetleg szőlőcukor és izotóniás pezsgőtabletták.

Ruházat, felszerelés: Magas szárú bakancs, vízálló szandál, nap ellen sapka vagy kendő, esőkabát, réteges öltözet, tartalék hosszúnadrág, póló, csere zokni (minden napra), fejlámpa, túrabot, kis hátizsák, sebtapasz, naptej, gyógyszerek (pl. fájdalomcsillapító, kalcium), térdre fásli vagy térdfix, fényképezőgép.

Egyéb tudnivalók:
- Biztosítást ajánlott kötni
- Érvényes személyi igazolvány szükséges a határátkeléshez

Pádis Pünkösdkor-2

Pádis Pünkösdkor - Nevezés

A túra részvételi díja 6 000 HUF/fő - egyesületi tagoknak ingyenes!

A résztvevők száma legfeljebb 16 fő lehet!

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés