Gerecse II: Sámuel, az előember nyomában

2019/06/01

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Lépj a nyomába és ismerkedj meg Samuval, az 500 000 évvel ezelőtt Vértesszőlősön élt előemberrel! No és a jelenleg is itt élő szlovák nemzetiség hagyományaival.

Vértesszőlős
2019-06-01
Hirdetés
Gerecse II: Sámuel, az előember nyomában-1

Gerecse II: Sámuel, az előember nyomában - Kiírás

Rajt: Vértesszőlős, vasútállomás 9 órakor

Táv: 12 km
Szint: 320 m

Útvonal: Vértesszőlős - múzeum - Baji erdészház - Baji Kálvária - Baj - Tata-tóváros vá.

Útvonal letöltése
>> ITT <<

 

Vértesszőlős csodaszép környezetben fekszik, a Gerecse lábánál, tudta ezt már több-százezer évvel ezelőtt Sámuel, az előember is. Az ő maradványait fedezte fel Vértes László régész, egészen pontosan Samu napján. Nos, Sámuel nyomdokain fogunk elindulni, megismerve "Szőlős" környékét, és bár előemberek már nem élnek a faluban, a helyi szlovák nemzetiség hagyományait, szokásait megismerhetjük az autentikus tájházban, Samuról és életmódjáról a Magyar Nemzeti Múzeum vértesszőlősi kiállítóhelyén tanulhatunk.

Az okosodás után nyakunkba vesszük a Gerecse lankáit, fentről megnézzük a Tatai-medencét annak tavaival, háttérben Kisalföld szélkerekeivel. Pontosan 13 stációt követve leereszkedünk Bajra, sétálunk a szurdok peremén, a túrát a falu alatti - Tata-Tóvároskert vasútállomáson fejezzük be. A gyakorta járó vonatviszonylattal térünk vissza kiindulópontukra, Vértesszőlősre.

Opcionális kitérő: a baji szőlőbirtokok részei a Neszmélyi Borvidéknek, így akinek kedve támad, megkóstolhatja az útba eső helyi pincészetek kiváló nedűit. (Kizárólag tömegközlekedéssel érkezőknek!)

Szükséges felszerelés: évszaknak, időjárásnak megfelelő ruházat és túracipő; az út kiépített, makadám vagy földút, településen belül aszfalt/beton

Étel, ital: önellátó - szendvics, müzliszelet, gyümölcs és megfelelő mennyiségű folyadék legyen nálad

Gerecse II: Sámuel, az előember nyomában - Nevezés

A túrán a részvétel ingyenes, ámde regisztrációhoz kötött.

A résztvevők száma legfeljebb 40 fő lehet!

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés