Menü

Hozzászólás 0

SZÁLLÁS   MAGYARORSZáG

VelenceBike Apartmanok

Foglalás

2481 Velence, Fő út 170

Velence. Magyarország második legnagyobb tava. Viszonylag alacsony átlagos vízszintjének - 1,5 m – köszönhetően egyike Európa legmelegebb tavainak (26-28C). A tó vize ásványi anyagokban (nátrium és magnézium) gazdag, s így a kimerült szervezetet felfrissíti, regenerálja, de ezen túl nagyszerű gyógymód lehet a reumatikus fájdalmakra is.

A tó felülete 26 négyzetkilométer. Kerülete közel 38 km, melynek nagyrészét települések foglalják el (Pákozd, Sukoró, Velence, Velence-fürdő, Gárdony, Agárd hogy csak a nagyobbakat említsük), és persze számos történelmi, illetve természeti emlékkel, látnivalóval találkozhatnak az ide utazók. Rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőség adódik akár könnyű fizikai megterhelésre akár igazi erőpróbára vágyunk.

 

arvelapartman-utcafront-3-.JPG

 

A VelenceBike Apartmanok

A VelenceBike Apartmanok a Velencei tó északi partján, közvetlenül a Velencebike kompetencia központtal szemben található. Éppen tökéletes helyen van egy kiadós kerékpározás előtti/utáni feltöltődéshez, amihez a VelenceBike a kerékpárszerviztől a kölcsönzésen át a bikefitting kerékpárbeállításig kínál kényelmi szolgáltatásokat. Akkor is érdemes itt tölteni az éjszakákat, ha csak strandolni, vagy a Velencei tó környék adta aktív lehetőségek bármelyikének szeretnétek hódolni.

 

arvelapartman-kivulrol-3-.JPG

 

A néhány éve épült épületegyüttesben hét különálló apartman található, nagy tágas terasszal, a teraszra nyíló nappalival és konyhával, hatalmas fürdőszobával és az emeleten két hálószobával. Az alapvetően négy fő részére kialakított apartmanok a nappali nyújtotta lehetőségeket kihasználva 5-6 személy kényelmes pihenésére is alkalmasak lehetnek.

A hálószobákban két-két, különállóvá is tehető ágy található és ahogyan a nappaliban is, a hálókban is külön vezérelhető klímákkal tehetjük kellemessé a levegő hőmérsékletét a nyári kánikula idején is. Az emeleti szobákban tágas szekrények alkalmasak akár hosszabb tartózkodás idejére is ruhatárolásra.

 

arvelapartman-haloszoba-2-.JPG

 

A fagyasztós hűtőszekrénnyel, kerámialapos tűzhellyel és sütővel is felszerelt konyhában a vajaskenyértől a rántotthúsig készíthető bármilyen finom étel. A műszaki örömöket pedig LCD TV-vel és WIFI-vel lehet élvezni és a Mozgásvilágot is korlátlanul lehet böngészni.

A apartmanok alig 200 méterre fekszenek az északi strandtól, de az ingatlanon belül is hatalmas tér áll rendelkezésére, ahol igény esetén a gyerekek játszhatnak kedvükre, illetve a felnőttek múlathatják az időt napozással, sütögetéssel, tollaslabdával, illetve egyébb szabadtéri játékokkal.

  

arvelapartman-konyha-1-.JPG

 

Kalandok, aktív pihenés a Velencei-tó környékén

Kerékpárral a Velencei-tó körül

Igénybe vehetnek kerékpárokat, hogy körül kerekezhessék a tavat, meg-meg állva a különböző nevezetességeknél (pákozdi emlékmű, agárdi pálinkafőzde, lovastanya, evezős pálya, északi strand, agárdi kalandpark, hogy csak néhányat említsünk). A látvány elmesélhetetlen, ezt meg kell élni:-)

A Velencei tó körüli kerékpáros kör családi kerékpártúrához tökéletes, a dél-keleti oldalon közvetlenül a vízparton, a strandon halad (emiatt persze a strandolókra csúcsidőben figyelni kell). Az északi oldalon gyors, természetközeli suhanásra alkalmas az út, egyedül a délnyugati csücsöknél lévő, egy-két kilométeres szakasz halad csak alacsony forgalmú közúton. Ja, és ráadásul ott megy el a kerékpárút a VelenceBike Apartmanok közelében.

 

Velencei-tó és a bringázás ForrĂĄs: Mozgásvilág.hu

 

Mountainbike a Velencei-hegységben

Maradva a kerékpárok világánál további élményekkel gazdagodhatunk, ha inkább 1-1 hegyi túrára indulnánk. Kerékpárral elérhetőek a Pákozdi Ingókövek, az Angelika-forrás, vagy a Nadapi szintezési ősjegy. A Vértes hegyei is csodákat rejtenek. Kisebb túrákat tehetünk Lovasberénybe, Verebre, vagy akár Csákvárra is.

Ha nincs, vagy nem tudod elhozni saját kerékpárodat, a szemközti Kompetencia központból bérelhetsz magadnak egy jó minőségű kerékpárt.

 

Kajakozás a Velencei-tavon

Ha csapatnál egyet a tavon, akkor kérhetsz kajakot is.  A Velencei-tó nádasai igazi kalandokat rejtenek. A VelenceBike Apartmanok alig 200m-re találhatók az északi strandtól, illetve a „csónakkikötőtől”. Persze ha valaki kemény edzésre vágyik akkor a közelben találja a velencei evezős pályát is, ahol komolyabb hosszakat is lenyomhatsz.

  

 

Foglalás

2481 Velence, Fő út 170

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.