Menü

Hozzászólás 0

KERÉKPÁR, UTAZÁSI IRODA, EISENSTADT

Burgenland Tourismus

7000 EISENSTADT, Johann Permayer-Straße 13
+43/2682/63384-0
Fax: +43/2682/63384-20
info@burgenland.info
www.burgenland.info

Mert Burgenlandban túrázni és bringázni jó

2500 kilométernyi kerékpárút, TOP kerékpártúrák, profi E-bike infrastruktúra, hosszútávú gyalogtúra útvonalak: alpannonia®, Tavaszi- Őszi Túrahetek, UNESCO világörökség és számtalan nyári sport!


Kerékpáros Csillagok találkozója Burgenlandban

Ahogy ennek már hagyománya van Burgenlandban: nyáron a legnagyobb európai Kerékpáros Csillagok teszik itt tiszteletüket, egész pontosan akkor, amikor az egész Ausztriát átszelő Osztrák Kerékpárkör, azaz Ö-Tour az utolsó 7. burgenlandi szakaszhoz ér. Ebben az évben július 9-én Dél-Burgenlandban, Bad Tatzmannsdorfból rajtolnak el a versenyzők Parndorf felé, majd Burgenlandot hosszában átszelve, tovább kerekeznek Bécs irányába. Természetesen ilyenkor a helyszínen szurkolókban nincs hiány!

Aktív nyári kikapcsolódás a családdal Forrás: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller


Élvezd a természetet!

Burgenland tájegységei igencsak változatosak, évente 2.000 napsütéses óra gondoskodik az enyhe éghajlatról: északon Közép-Európa legnagyobb sztyeppei tava, a Fertő-tó dominálja a vidéket, tőle kicsit távolabb található az „édes“ Rosalia régió. A napsütötte Közép-Burgenlandi részen széles repceföldek terülnek el, miközben az idillikus Dél-Burgenland enyhén hullámzó dombokkal tarkított.
A határon átnyúló Fertő-Hanság Nemzeti Park az UNESCO világörökség része. 340 madárfaj változtatja ezt a területet a madármegfigyelők paradicsomává, illetve növény- illetve állatritkaságok gondoskodnak a szafari hangulatról. Izgalmas programot nyújt a hat burgenlandi natúrpark felfedezése - Közép-Európa legnagyobb várromától, Írottkőn át (884 m) egészen a romantikus nádfedeles Borospincenegyedig.

Tombold ki magad különféle sportokban!

Mindegy, hogy vízen, sík- vagy dombos területen, modern sportlétesítményekben vagy akár síneken – alig van olyan sportág, amit a pannon nap alatt ne lehetne gyakorolni.
A pedálkirályokat Burgenland területén majd 2.500 km kerékpárút várja - többek között a közkedvelt 138 km hosszú Fertő-tó kerékpárút. Az E-Bike-osok és a mountainbike-osok változatos ösvényeken róhatják köreiket, illetve az idillikus Közép-Burgenland hajtányozási lehetőségével hívja fel magára figyelmet.

túrázók-, futók- és nordic walkingot kedvelők számtalan lehetőséget találnak a régió különböző futó- és gyalogos ösvényein, legyenek akár kezdők vagy tapasztalt sportolók. Számos hosszútávú túraösvény kínál lenyűgöző élményeket. A lovasok GPS-támogatott túratervezővel (ingyenes eszközigényléssel) kb. 1.500 km túralovaglós ösvény közül választhatnak. A Fertő-tó pedig az egyik leginkább áhított kite-szörfös úti cél Európában.

 

Üdülési ajánlatok családoknak

Burgenland családoknak szóló üdülési ajánlatai szinte végeláthatatlanok: a családi fürdőkben való pancsolástól egészen a kerékpár- és kenutúrákig ér a lehetőségek sora. És mivelhogy a nyaralás az érkezéssel kezdődik, mindenféle típusú és kategóriájú családbarát szálláshely várja kicsi és nagy vendégeit: felsőkategóriás családi hotelek, otthonos panziók és romantikus parasztgazdaságok garmadából választhatunk, ahogy a strandnál található kemping is ideális megoldás lehet. Válassz a szállásadók által kínált 192 csomagajánlat közül -->> IDE kattintva!

Bringázás Dél-Burgenlandban Forrás: (c) Südburgenland Tourismus_steve.haider.com 2015


Kerékpártúrák

A napsütötte tartomány több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket. A kínálat a kényelmes családi útvonalaktól a sportos ösvényeken át, egészen az izgalmas hegyi kerékpáros ösvényekig terjed. Egyedül a Fertő tó régiójában 30 kerékpárút összesen 1000 kilométernyi hosszúságban kínál önfeledt élményeket, köztük természetesen a híres tókerülő kerékpárúttal, amely igen közkedvelt a kerékpárosok körében.

A Rosalia régiót híressé tevő eperföldek között vezet a Rosalia kerékpárút, amely elhalad többek között Fraknó vára mellett is.
A napsütötte Közép-Burgenland dimbes-dombos vidékén öt nagyszerű hegyi kerékpáros ösvény várja a kikapcsolódni vágyókat. A dél-burgenlandi Rába–Őrség–Goričko Natúrparkban a Háromország kerékpárút csábít izgalmas felfedezőtúrára. Emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik – kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal.
Természetesen magától értetődik, hogy Burgenlandban a kerékpárkölcsönzők és szervizállomások, kerékpáros szálláshelyek és térképek széles választéka várja a bicikliseket. Ráadásul pannon kerékpártúrádat most már az ingyenes-élménytúra applikációval előre is megtervezheted!

 

TOP Kerékpártúrák

A tartományt leginkább a hét válogatott kerékpártúra segítségével fedezhetjük fel. A túrák mindegyike egyedülálló élményt kínál: míg a Fertő–Fertőzugban található B20-as Lacken kerékpárúton (48 km) a természet megfigyelése áll a középpontban, addig a B12-es Cseresznyevirág (43 km) és Fesztivál kerékpárúton (65 km) a borok és a kulturális élmények játsszák a főszerepet. Igazi downhill érzés vár a kerekesekre a Rosalia régióban, az R32-es Rosalia kerékpártúra-útvonalon (58 km), míg a dél-burgenlandi Paradies túra alkalmával csaknem 260 kilométert tehetünk meg elektromos kerékpárral. Európa történetének nyomába is eredhetünk a Vasfüggöny túraútként is ismert Eurovelo 13 (10.400 km) burgenlandi szakaszán.
A napsütötte Közép-Burgenlandban a Sonnenland túrák (130 km), a Vörösbor kerékpárút (36 km), a Zöberntal-Rabnitz (36 km), az Erdei forrás kerékpárút (18 km), a Liszt túraút (27,5 km) és a Natúrpark kerékpárút, valamint számtalan további rövidebb körtúra csábít kerékpározásra. Különösen családbarát választás a 21 km hosszú Termálfürdő kerékpárút vagy a hajtánytúra.

Valamennyi kerékpárút jól kitáblázott és túlnyomó részt aszfaltozott. Válaszd ki a neked legmegfelelőbb kerékpártúrát! A kerékpárbarát szálláshelyek és vendéglátóegységek feledhetetlen élménnyé varázsolják a Burgenlandban töltött üdülést. Pattanj kerékpárra Burgenlandban és fedezd fel a pannon tájat két keréken!


A jövő megérkezett - E-bike Burgenlandban is!

A kevésbé sportos vendégek kényelmesebb módon: E-bike segítségével is felfedezhetik a környéket. Kölcsönzők és töltőállomások Burgenland valamennyi régiójában találhatók.
Közép- és Dél-Burgenland szelíd lankái, valamint a Fertő tó körül elterülő, végtelennek tűnő síkság kiadós felfedezőtúrákra csábít. A látványos természeti környezet sportolás közben, mégis kényelmesen fedezhető fel, ha elektromos kerékpárral vágunk neki a kirándulásnak.
A helyszínen is számtalan helyen bérelhetünk elektromos kerékpárt, hogy azzal induljunk felfedezőtúrára. Ha elkezdjük tekerni a pedálokat, az e-bike elektromotorjai azonnal rásegítenek a hajtásra. Így olyan távokat is könnyedén megtehetünk vele, amelyeket egyébként csak autóval szoktunk.

Bérelj E-bike-ot és vegyél részt vezetett E-bike túrákon!

Teljesen mindegy, hogy rövid kirándulásról vagy kiadós kerékpártúráról van szó: az e-bike nyergében ülve a mozgás egyedülálló élményt jelent.
A töltőállomások részben költségtérítés ellenében vehetők igénybe, illetve használatukhoz előzetes időpont-egyeztetés szükséges. További információk a technikai lehetőségekről/csatlakozókról, költségekről és időpontokról -->> ITT!

Címkék: kerékpár, túra, burgenland, fertő-tó

Olvass többet a témáról: kerékpár, túra, burgenland, fertő-tó

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.