Közeledik a Nagy Sportágválasztó!- Sportokra fel!

www.sportagvalaszto.hu
www.sportagvalaszto.hu
2009/09/10
A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvény elsődleges célja, hogy minél többeknek - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt - kedvet csináljon a sporthoz, valamint, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez, erőnlétéhez!
Hirdetés

A lényeg, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.  „Ízleljék meg” a sportot. A májusi  IV. Nagy Sportágválasztó két napján 16 500 volt a látogatók száma, pénteken 115 oktatási intézményből  5100 fővel látogattak ki csoportosan a gyerekek kísérőtanáraikkal. A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel.  


A Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a sportágak kipróbálása mellett már a kezdetektől lehetőség nyílt a találkozásra élsportolókkal, olimpikonokkal is. Nem lesz ez másképpen a V. Nagy Sportágválasztón sem. Mind a sportágak képviselői, mind a szervezők azon vannak, hogy minél több sportágnál, minél több híresség, sportkiválóság jelenjen meg, személyükkel is népszerűsítve saját sportágukat, illetve magát a sportot.


Tervezetten lesz: aikido, akrobatikus kosárlabda, akrobatikus torna, amerikai football, asztalitenisz, atlétika, birkózás, bridzs, canne de combat, curling, floorball, freestyle foci, golf, gyeplabda, gyorskorcsolya, gyorstollaslabda, hapkido, hegy- és sportmászás, hegyikerékpár, iado, íjászat, jégkorong, jiu-jitsu, jodo, kajak, kajakpóló, karate, kendo, kenu, kézilabda, kick-box, korfball, kosárlabda, krikett, kung-fu, lábtoll-labda, lacrosse, lovaglás, minigolf, muay thai, műkorcsolya, ökölvívás, öttusa, parasportok, petanque, rafting - A Mozgásvilág által támogatott világbajnok rafting csapat mutatkozik be-, rögbi, röplabda, sakk, sárkányhajó, savate (francia box), sepaktakraw, sí, skimboard, snowboard, softball, sportaerobik, sportlövészet, squash, szinkronkorcsolya, szinkronúszás, szlalom kenu, ITF és WTF taekwon-do, tájfutás, tánc, teke, tenisz, terepgördeszka, testépítés és fitness, tollaslabda, torna, ultimate frizbi, waterbike … és ez még nem minden, pár „befutóra” még számítanak a szervezők.

Nyitvatartási Idő, Látogatóközönség
A rendezvényre a belépés továbbra is ingyenes!

Az V. Nagy Sportágválasztón 9-17 óra között várjuk a látogatókat.
A pénteki (szakmai) napon továbbra is az előre bejelentkezett óvodás, általános- és középiskolás gyerekeket várjuk pedagógus kísérettel, azzal a változással, hogy 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké!

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A  

Hirdetés