Menü

sportág: HEGYMÁSZÁS    táv: 4 km    szintemelkedés: 1200 m    szintidő: 2-4     nehézség: Közepes

Hunerscharte - Dachstein

Szállásnak mi a  Gleccserlest választottuk, mely pénztárcabarát áraival a megfelelő megoldás lehet.

 

 

 

A Dachstein felvonó völgy állomásától indul a túra. A felvonóház jobb oldalán tábla is jelzi a SüdwandHütte felé az irányt.

Onnan folyamatosan emelkedik az út a hegy oldalában. A házig könnyű családi túra ez 35-50 perces menetidővel.  

 

  

A Hüttétől több túraút is indul tovább. Mi a ház mögül jobbra induló utat kövessük, mely a felvonó alatt juttat fel minket a Hunerscharte csúcsra. 

Az út teljesen egyértelmű, mindenhol akkurátusan ki van jelölve. Még a ködben sem tudtunk eltévedni pedig próbáltuk:)

 

 

Az út legvége egy via ferrata, vagy klettersteig ahogyan a sógorok hívják. Nagyon nem kell megijedni, mert A/B nehézségű az út, azaz majdnem a legkönnyebb. Azaz egy dologra mégis figyelni kell!  A ferrata felénél lesz egy elágazás. Ne a Skywalk nevűt kövessük, kivéve, ha fel vagyunk készülve egy D/E erősségű, kitett, nehéz mászásra.

 

 

Ha az eredeti Hunerscharte útvonalat követjük, hamar kijutunk a nyeregre. Onnan  még egy meglepi nehezebb C/D ferrata (a Skywalk beszálló útvonala- a háztól szoktak visszamászni a Skywalk kezdetéhez)  mielőtt James Bond módjára, a megrökönyödött japán turisták szeme láttára, bemászunk a hegy állomás teraszára!

  


Összesítés

A Hunerscharte - Dachstein hossza 4 km, az útvonal szintemelkedése 1200 méter, szintideje 2-4, nehézsége közepes. Az útvonal Ausztria területén található.

Olvass többet: túraútvonal