Menü

sportág: HEGYMÁSZÁS    táv: 10 km    szintemelkedés: 850 m    szintidő: 6:00     nehézség: Nehéz

Chopok

A Chopok csúcsára felmenni nem igényel semmiféle képzettséget, egyszerűen csak némi kondit. Túristautakon akár 4 óra alatt is megjárhatjuk a parkolóktól, nézelődéssel és egy kis csúcsközeli kocsmázással 6 órát kellemesen el tudunk tölteni. Számos lehetőség van feljutni. El lehet indulni akár a sípályákon is, ami  egy kicsit meredekebb, mint a túristautak. A fekete pálya Lukova felé például már combos és néhol sűrű aljnövényzet is nehezíti a túrát. Aki pedig nem szeretne gyalogolni, annak szép időben elindítják a felvonót is, a felvonók tetejétől pedig már csak 20-30 perc a csúcs.

75223-75223-chopok1.jpg

Én a kék csíkkal jelölt útvonalat ajánlom a békés túrázóknak, amelyhez egészen a Grand Hotel-ig kocsival el lehet jutni és megfelelően lehet parkolni. A parkolótól a sípályán indulunk, majd a "Tátrákra" is jellemző mesebeli szlovák erdőn, patakon keresztül jól kiépített útvonalon jutunk el Lukova-ig. Innen egy útvonal vezet a csúcsig.

 

75223-75223-chopok26.jpg

Hasznos:

- A felvonók aljánál általában nem üzemelnek a vendéglátóipari egységek, maximum a szállodákban reggelizhetünk.

- Út közben sincs lehetőség vásárolni és WC sincsen.

- A csúcson viszont nagyon kellemes "hütte" vár minket. (WC pottyantós, outside) Aki felvonóval akar lejutni figyeljen, hogy a felvonót korán zárják!

- A csúcs közelében gyakran van szél, köd és hideg. 

- A Chopok sípálya részletes leírása: klikk ide!

Térkép, szinttérkép

 

75223-75223.jpg

75223-75223_el.jpg

Összesítés

A Chopok hossza 10 km, az útvonal szintemelkedése 850 méter, szintideje 6:00, nehézsége nehéz. Az útvonal Szlovákia területén található.

Olvass többet: chopok, túraútvonal