2. Trail multiNavigátor Garmin várfutás 2019

2019/03/15

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Terepfutás - ösvényfutás egy nem klasszikus válfaja a várfutás, mert nincs szalaggal kijelölt pálya az erdőben ahol futunk, csak a meglévő ösvények közül kell kiválasztani azt amelyik vagy amelyek eljutnak a várig meg vissza.

Szár
2019-03-15 - 2019-03-17
Hirdetés
2. Trail multiNavigátor Garmin várfutás 2019-1

2. Trail multiNavigátor Garmin várfutás 2019 - Kiírás

Helyszín: Vértes hegység, Szártól nyugatra Szálláskút pusztánál az erdőben, műúton autóval megközelíthető, narancssárga/fehér tájfutóbójákkal jelölve könnyen megtalálható. Szár községtől és az 1-es főút Szári leágazástól jelölve.

Rajt: egyéni

Útvonal: egyéni ösvényfutás oda-vissza útvonal, az ösvényt neked kell megtalálnod!

Kategória: egyéni

Táv: 2x6,88 km
Szintidő: 3,5 óra

Terepfutás - ösvényfutás egy nem klasszikus válfaja a várfutás, mert nincs szalaggal kijelölt pálya az erdőben ahol futunk, csak a meglévő ösvények közül kell kiválasztani azt amelyik vagy amelyek eljutnak a várig meg vissza. Egyénileg rajtol mindenki, egyéni útvonalat teljesít, ami lehet előre megtervezett, korábban már megfutott útvonal is. Lehet párosan is futni kísérővel, lehet kutyával is futni.

 

Itt az időmérés és a távolságmérés is fontos eleme a versenynek, amit GPS-el vagy GPS-es órával fogunk mérni. Ha nincs sportórád vagy GPS-ed no para, a rendezők biztosítanak.

Miért is fontos a távolság is az idő mellett?
Mert ha épp nem te vagy a leggyorsabb attól még lehetsz a legügyesebb abban, hogy a megtalálod a legrövidebb ösvényt ami elvezet a várhoz és vissza. A legrövidebb és a leghosszabb útvonalon teljesítőt is jutalmazzuk.

A verseny teljesen önellátó, mert a kötetlen rajt és a kötetlen útvonal miatt nem lehet jól kihelyezni frissítő helyet. Ennél a futásnál érdemes vinni egy futómellényt, vagy övet ahol a frissítésedet megoldod.

2. Trail multiNavigátor Garmin várfutás 2019 - Nevezés

Nevezési díj: 4000 Ft (ha már neveztél a szalagozott futamra, ingyenes!)

Helyszíni nevezés nincs!

Online nevezési határidő: 2019. március 14.

 

 

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés