Fuss sportolj tudatosan! Silva Ex-Ped Pulse II. – az órába zárt kardiológus

www.multinavigator.hu
www.multinavigator.hu
2009/01/21
Testmozgás, futás közben és után fontos ismernünk szervezetünk leterheltségi szintjét. Bármely korban a futás, túrázás, hegyi kerékpározás közben hasznos, ha folyamatosan valaki ellenőrzi a pulzusszámunkat, erre vannak a Polar, Garmin fittness és futó pulzusmérő eszközök és órák.
Hirdetés

Testmozgás, futás közben és után fontos ismernünk szervezetünk leterheltségi szintjét. A dietetikusok, és a személyi trénerek is mindig azt mondják, hogy a folyamatos terhelés hatása ne haladja meg a mindenki által ideális felső pulzusszámot. A hatékony fittségi szint megtartásához viszont olyan mértékű legyen a terhelés, hogy az állóképességet fejlessze és még a zsírégetés lehetősége is megmaradjon.

Bármely korban a futás, túrázás, hegyi kerékpározás közben hasznos, ha folyamatosan valaki ellenőrzi a pulzusszámunkat, erre vannak a Polar, Garmin fittness és futó pulzusmérő eszközök és órák, de sokaknak nem szükséges a folytonos kontrol hanem elég a pihenőidők előtt és a testedzés-futás végén, ellenőrizni mennyire szaladt fel a pulzusszám. Vagy amikor szükségét érezzük, mert komolyabb a terhelés, mint amit a szervezet szeret vagy képes elviselni. Időnként ellenőrizni kell milyen a szervezet állapota. Valljuk be a folytonos érzékelésre képes mellpánt sokaknak zavaró mozgás közben. Azok az eszközök, amelyek nem a szív alatt vagy környékén tapadnak a testhez, pedig nem elég megbízhatók. Itt minden esetben az egyén dönti el melyik fontosabb, a folytonos kontrol vagy a kényelem.

A Silva cég a nordik walking és a tájékozódási futásban szerzett tapasztalatait kamatoztatva egy olyan sportórát alkotott meg, amely piezo-elektronikus (nyomásszenzor) gyorsulásmérővel méri a haladási sebességet a megtett lépésszám alapján.

 

Silva Ex-Ped Pulse II.

 
Az óra aljára és tetejére szerelt elektro szenzor és gomb segítségével 5-10 másodperc alatt képes pillanatnyi pulzusszámot mérni és mutatni, anélkül, hogy bármely testrészünkre (a kart kivéve ahol az óra van) rögzítenénk egy nagyobb pántot.

 

Az óra egy klasszikus sportóra, kijelzőjén nagyméretű számokkal, oldalán nagyméretű gombokkal, melyek segítségével könnyedén tájékozódhatunk a részidőkről, a megtett lépésszámról, (akár sétálunk akár kocogunk akár futunk). Az első olyan óra, amely ujjbegy érintéssel pontos pulzusszámot képes mérni.

 

 

Szóval mindenkinek ajánlott, aki szereti mérni és ismerni teljesítményét akár fut, akár csak sétál vagy nordik walking-ol ( húú de „szép” szó ) de magashegyi vagy teljesítménytúra is kiváló mérő eszközöd lehet.

 

Az ideális aerob terhelés pulzusszáma a következő képen számítható az életkor alapján:
220-életkor ×0,7 és ×0,85 közötti tartomány. Erre egy példa, egy 35 éves ember cél pulzusa az álloképesség és esetleg fogyasztás javítására 220-35=185×0,7=130 és 185×0,85=157 tehát pulzus érték megtartása terhelés közben 130 és 157 között ideális.

A Silva EX-PED GO sportóra ( lépésszámláló távolságmérővel) akciós 6 950Ft míg
A Silva EX-PED PULSE II. óra 18 900Ft.

 

Amennyiben csak a hétköznapi mindennapi tevékenységed során elvégzett mozgásmennyiségedet szeretnéd ellenőrizni napi szinten, és ragaszkodsz jól bevált elegáns Rolex órádhoz, úgy javasoljuk az EX3 Plus vagy a klasszikus övre csíptethető Silva lépésszámlálókat. Már 1900Ft-tól.  

A Svéd Silva cégnek filozófiája, hogy jobbá és egyszerűbbé tegye az emberek mindennapjait. Ezért az Exercise -4- life – mindennapi gyakorlatok az egészségért, - mozgalom segítségére van lépésszámláló távolság és kalóriamérő eszközeivel, melynek alapelve, hogy napi 10.000 lépés fitté tesz és távol az orvostól. Ezt a 10000 lépést te is megteszed naponta, csak nem tudsz róla, mert nincs olyan objektív mérőd, amely nap végén megmondja, hogy a napi munkád során hány lépést tettél meg az egészséged érdekében.

 

Te vajon mennyit mozogtál, ma? Hány lépés van a lábadban? Győződj meg magad teljesítményedről!

 

A Silva-nak köszönhetően mérheted napi teljesítményedet, hiszen számos nagyszerű sport- és szabadidős eszközt fejlesztett és fejleszt napjainkban is, melyek az amatőr- és profi sportolók számára elengedhetetlen segítséget nyújtanak, teljesítményük figyelemmel kísérésében és edzéseik segítésében.

 

 

 

További lépésszámláló ajánlatunk

 


Silva EX3 Plus

Egy fantasztikus, kicsi lépésszámláló, csupán 20 grammos, amely tulajdonképpen bárhová felhelyezhető, mindenképp helyesen fogja mérni a megtett lépésszámot. Nyakba is akasztható, zsebre is rakható kulcskarika segítségével vagy kézben is tartható. A lépésszámláló érzékeli, hogy milyen módon nézi a kijelzőt és az mindig az elhelyezés módjához adaptálva mutatja a mért értékeket, nagy számokkal könnyen leolvashatók. Az ex3plus "gyakorlat barométere".

Mérési tulajdonságok:
• Lépésszám mérés
• Távolság mérés
• Kalória mérés
• Automata visszaszámláló
• Napi adattárolás a memóriában (7 nap időtartamig)
• Automatikus nullázás
• 3D szenzor


 


Silva Stepcounter

Ez a modell mindenki számára hasznos eszköz, aki a napi megtett lépésszámot szeretné tudni. Nagyon egyszerű a használata. Csak rá kell csíptetni az övünkre vagy a derekunkra, és napközben vagy esténként láthatjuk mennyi volt az aznapi mozgásmennyiségünk. Kijelzőjén csak a lépésszámot jeleníti meg, nagy olvasható számokkal.

Mérési tulajdonságok:
• Lépésszám mérés
• Lépésszám filter

 
Silva Pedometer Plus

Igazán sokoldalú műszer. Használata egyszerű, övre csíptetve az átlagos lépéshossz beállítása és a testömeg megadása után, nem kell mást tennie csak időnként vagy a nap végén leellenőrizni mennyi volt az aznapi aktivitása. Nagy méretű kijelzője könnyű leolvasást tesz lehetővé.

Mérési tulajdonságok:
• számolja a lépésszámot
• méri a megtett távolságot
• méri az elfogyasztott kalóriát
• időmérő funkció
• övre csíptethető

 

Ha sikerült felkelteni érdeklődésedet, gyere el hozzánk és nézd meg élőben az Ex-Ped Pulse II sportórát, vagy rendeld meg webáruházunkból kényelmesen, ahol már bankkártyával is fizethetsz.

Lépésszámlálóinkról a multiNavigator.hu oldalon tájékozódhatsz bővebben.