Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban

2019/09/06

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 6. és 8. között, három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várjuk a természetbe vágyókat.

Verőce
2019-09-06 - 2019-09-08
Hirdetés
Természetjáró fesztivál
Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban-1

Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban - Kiírás

A fesztivál központi helyszíneként 2019-ben is a Verőce és Kismaros között elhelyezkedő, Csattogó-völgyi Üdülőházak területét rendezzük be. Itt informálódhattok legkönnyebben a túrákról, itt találjátok majd a legtöbb „nemtúra” programot, az elégetett kalóriák pótlására is itt lesz lehetőségetek és nem utolsó sorban szálláshelyet bérelhettek a völgyben. Rengeteg kiépített sátorhely és faházas elhelyezés segíti a többnapos fesztiválozást. A környékbeli szállások listáját pedig megtaláljátok a honlapunkon. Foglaljatok szállást most, hogy biztos helyetek legyen a 3 napra!

 

 

Nappal túra - Este buli

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 6. és 8. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várjuk a természetbe vágyókat.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrákmellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben.

 

Napi programok

A Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térségében zajló vezetett gyalogos, kerékpáros és kenutúrák mellett tematikus gyalogtúrák, ökoturisztikai szakvezetések, tanösvény bejárások közül választhatnak a fesztiválra érkezők. Az érdeklődők részt vehetnek többek között gyógynövénytúrán vagy vezetett nordic walking túrán s idén először kipróbálhatják a SUP-ot, az állva evezést.

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családos programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, zöld civil szervezetek, de lesz filmvetítés, fotókiállítás, délutánonként pedig a természetjáráshoz kötődő motivációs előadásokat hallgathatnak meg a Verőcére kilátogatók. A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedő, csillagászati bemutató mellett a helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség közül választhatnak kedvükre valót.

 

Koncertek

A jó hangulatról péntek este a Vegas Show Band és a Blahalouisiana gondoskodnak, szombaton délután a gyerekek a Kolompos, este pedig a táncolni vágyók a Péterfy Bori & Love Band muzsikájára rophatják.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetségmellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, illetve kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

Verőce, Csattogó-völgy
Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban-2

Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban - Nevezés

A fesztiválra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A túrákon való részvétel 500, illetve 1000 Ft-ba kerül. A programokat 14 éven aluliak ingyen látogathatják.

 

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés