Menü

Hozzászólás 0

2019.10.23.-2019.10.26. Ausztria Alpok Közepes Kerékpár

Duna menti kerekezés, Wachau

A Duna alsó-ausztriai régiója, ahol a világörökség részét képező, lélegzetelállítóan gyönyörű Wachau is található, régóta közkedvelt úticél. Szívesen keresik fel a kerékpározás és a gasztronómia kedvelői a világ minden részéből. A számos, különböző nehézségi fokú szakaszon szó szerint közvetlen közelről tapasztalhatjuk és élhetjük meg a szemet gyönyörködtető tájat.

1. nap: Megérkezés a Wachauba és éjszakai szállás egy kedélyes wachaui bett&bike szálláshelyen. Az ún. bett&bike minőségtanúsítvánnyal rendelkező egységek egy éjszakára is szívesen fogadják és biztonságos kerékpártárolókkal várják a kerékpárosokat. Lehetőség nyílik az átázott ruhák, felszerelések megszárítására is. A házigazdák ezen felül kisebb szerelnivaló esetén szerszámmal is kisegítik a bringásokat, vagy felveszik a kapcsolatot a legközelebbi kerékpárszervizzel.

A 2. napon birtokba vesszük a kölcsönkerékpárt, és Spitz-ből elindulva régi bortermelő településeken át kerekezhetünk kedélyesen Weissenkirchen és Dürnstein érintésével Krems-ig. Az út mentén éttermek, vendéglők és Best of Wachau vendéglátóegységek egész sora kínál alkalmat a regionális konyhával való ismerkedésre. Krems-ben a történelmi óváros gyalogos zónájában üzletek, kávéházak, termelői piac, valamint múzeumok és templomok várják a kirándulót. A Stein–Mautern-i Duna-hídon átkelve a folyó déli oldalán, a Dunai kerékpárúton halad tovább. A számos jellegzetes borozó bármelyikébe betérve nemcsak a régió finom nedűit, hanem mindennapi életét is megismerhetjük. A Spitz és Arnsdorf között közlekedő kompjárattal érkezünk vissza a túra kiindulópontjára. Az útszakasz hossza kb. 40 km.

A 3. napon a Wachau felső vidékére látogathatunk el: Willendorfban érdemes felkeresni a híres Vénusz-szobor lelőhelyét és a Venusium kőkorszaki múzeumot. Ezután a Duna északi partján vezet tovább az út Emmersdorf irányába, egészen a Weitenegg Szabadidőközpontig, ahol szép kialakítású strand hívogat hűs csobbanásra. Onnét a pöchlarni Duna-hídon átkelve a folyó déli oldalán kerekezhetünk visszafelé Melkbe. A Melki Apátság épületével és a bencés szerzetesek életével csoportos idegenvezetés keretében ismerkedhetünk meg. Késő délután hajóval térünk vissza a szálláshelyre, az út során a Wachau legszebb tájait csodálhatjuk meg a fedélzetről. Az útszakasz hossza kb. 40 km.

A 4. napon a Wachau hátsó vidékét érdemes felfedezni. A Spitzer Graben völgyén át a régió legmeredekebb szőlőteraszai mentén vezet az út. A barackjáról híres Mühldorfban gyümölcs és finom nedű formájában is megkóstolhatjuk a helybeli kajszisgazda kitűnő termését. Mühldorfból a déli Waldviertel településein – többek között Trandorfon, Raxendorfon – át haladva illatos rétek és erdőségek mentén kerekezhetünk. Az út a Weiten patak völgyében folytatódik, amelyet a “napórák völgyének“ is neveznek. Emmersdorfban tér rá újból a Dunai kerékpárútra, amely a Wachau szépséges tájain keresztül kanyarog a szálláshelyig. Az útszakasz hossza kb. 50 km.

5. nap: Kiadós reggeli után hazaindulás.

Ajánlat érvényessége: 2019. október 26.-ig

Duna menti kerékpárút Wachau-Krems Forrás: (c) Andreas Hofer


Csomagajánlat tartalma:
4x éjszaka szállás svédasztalos reggelivel egy wachaui bett&bike szálláshelyen
1x kerékpárkölcsönzés 3 napra
1x belépődíj a Melki Apátságba, csoportos idegenvezetéssel együtt (Idegenvezetés kérhető német, angol nyelven, valamint előzetes egyeztetéssel francia, olasz és magyar nyelven is lehetséges)
1x hajóút Melk – Spitz vagy Spitz - Melk
- 1x kajszikészítmények kóstolása egy wachaui baracktermelőnél Mühldorfban
- 1x Alsó-Ausztria kerékpáros térkép

Csomagár:
- kétágyas szobában személyenként, idegenforgalmi adó nélkül 399 €-tól
- e
gyágyas felár (idegenforgalmi adót nem tartalmazza): külön érdeklődésre!

Az ár nem tartalmazza a következő, helyben fizetendő díjakat:
Spitz-Arnsdorf közti kompátkelés díja
- Idegenforgalmi adó 1,60 € személyenként és éjszakánként (15. életévet betöltött személyek után fizetendő)

 

Duna menti kerékpárút Wachau Forrás: (c) Andreas Hofer

 

Az árak a szállodai illetéket nem tartalmazzák.

 

                                          KÖZVETLEN AJÁNLATÉRT KATT IDE!

 

 


Kapcsolat, foglalás:
Donau Niederösterreich Tourismus GmbH
+43 2713 30060
urlaub@donau.com
www.donau.com/de/donau-niederoesterreich/

Olvass többet a témáról: kerékpártúra, Wachau, Alsó-Ausztria

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.