Már Erdélyben a Mária Maraton

Simon Ádám
Simon Ádám
2016/07/04
Utolsó hetéhez érkezett az ultrafutó zarándoklat
Hirdetés

Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita indította útnak Mariazellből és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek úr fogadta Budapesten azokat az ultramaratoni futókat - Frank Tibort és Veress Bélát - és kerékpárosokat, akik közel három hét futás és tekerés után július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra.

A zarándok sportolók a Mária Úton már bő két hete futnak és kerékpároznak, érintették Ausztria és Magyarország Mária-kegyhelyeit. Ausztriában és Magyarországon egyaránt számos önkormányzat és egyházközség fogadta őket kulturális és vallásos programokkal egyaránt.

A zarándokok július 3-án értek Erdélybe és töretlenül folytatják útjukat Csíksomlyó felé. A kerékpárosok és futók annak örülnek legjobban, ha egy-egy településen áthaladva az út szélén tapssal, biztató szavakkal, a nagy melegben vízzel vagy üdítővel várják őket. A Mária Út Egyesület elnöksége, munkatársai, önkéntesei és az utat járó zarándokok kérik a szurkolók imáit a futókért és kerékpárosokért, hogy épségben és egészségesen, mély lelki élményekkel gazdagodva érkezhessenek meg a Csíksomlyói Szűzanyához.

 

mariamaratonbudapest2016-2.jpg
mariamaratonbudapest2016-2.jpg

 

A jövő

A Mária Maratont ezt követően minden évben megtartják. 2017-től a Mária Maratont szélesebb körben versenyként is meghirdetik. A teljes távon végighaladók száma a tervek szerint évről-évre bővülni fog és az első év tapasztalatai után nemzetközi szintre kerül. A szervezők tervezik egy Észak-Dél útvonal kialakítását is Czestochowa indulóponttal.

A budapesti szakasz alkalmával Frank Tibor elmondta, hogy abszolút életképes ötletnek tartja a Mária Maraton nyílt megrendezését a következő években is. Számára az idei "tesztüzem" abszolút pozitív élményeket nyújt és néhány holtponton átesve töretlenül vág neki a hátralévő távoknak. A meleg időjárást persze nem könnyű elviselni, de a frissítőt szállító buszon található elemózsiát a futókhoz alkalmazkodva állítják össze és egyre gördülékenyebb a csapatjáték.

Veress Béla is elemében van, úgy érzi, hogy semmi sem állíthatja meg. A Magyarországi szakaszokra már átesett azon a holtponton, ami után szinte bármire képesnek érzi magát.

 

mariamaratonbudapest2016.jpg
mariamaratonbudapest2016.jpg

Hirdetés
Hirdetés
teaser_img_alt
cta_newsletter_logo_alt
Ez is tetszeni fog
Hirdetés