Menü

2009.06.05.     Hozzászólás 0

www.balatonregatta.hu

Szombaton rajtol a III. UNIQA Balaton Regatta második futama Balatonföldváron

A hétvégén folytatódik a III. UNIQA Balaton Regatta nyílt amator vitorlásverseny sorozata. A most következo futamnak a Balaton legnagyobb kikötojével rendelkezo városa, Balatonföldvár ad helyet.

A balatonföldvári verseny legalább annyira izgalmasnak ígérkezik, mint a szezonnyitó, és rekordszámú, 91 indulóval büszkélkedő badacsonyi regatta. Az időjárás-előrejelzés szerint akár a hét végéig is erős, nyugati-északnyugati szél várható a Balaton egész területére, így talán a versenyzőknek most nem kell majd aggódni azért, hogy – mint az a badacsonyi futamon néhány résztvevővel megesett – a hirtelen beálló szélcsend miatt a célvonaltól nem messze, a kelleténél hamarabb áll meg a hajójuk. Az eredmények tehát legutóbb izgalmasan alakultak, és ez a mostani versenytol sem várható másképp.

 

Ugyancsak szombaton, a III. UNIQA Balaton Regatta mezőnyével rajtolnak az I. Gordiusz Alfa-Impuls-Leasing Gépészregatta versenyzői is, hogy a vízen is összemérjék tudásukat.

A futam fényét tovább emeli, hogy Bakóczy Róbert 470-es osztályban magyar bajnok vitorlázó, Pars Krisztián olimpiai ezüstérmes kalapácsvető, valamint Kuttor Csaba olimpikon és az UNIQA Team Újbuda SE triatlon csapat tagjai is hajóra szállnak!

 

A versenyszervezők jelentős újítása a hazai vitorlás versenyszervezés területén, hogy a Balaton Regattával a tó nyugati részén honos vitorlázóinak is versenylehetoséget kívánnak nyújtani, hiszen itt is számos kikötő és hajó található, mivel a hazai vitorlásélet jelentős versenyei eddig szinte kivétel nélkül a Balaton keleti medencéjében zajlottak. A III. UNIQA Balaton Regattán indulók hét fordulóban mérhetik össze tudásukat, amelyek a hagyományokhoz híven szakmai futamokkal is kiegészülnek.

Olvass többet a témáról: balaton