Menü

2009.07.13.     Hozzászólás 0

www.regattaonline.hu

Ideális vitorlázóidő volt a hétvégén - III. UNIQA Balaton Regatta szigligeti futam

Ideális vitorlázóidő fogadta a III. UNIQA Balaton Regatta versenysorozat szigligeti fordulójának résztvevőit. A 97 fős mezőny 11 órakor gond nélkül rajtolt el.


A rajtot követően azonnal az élre állt a legutóbbi, balatonboglári forduló győztese, a Therapy by Gardazzura. A balatongyöröki bójánál a Gardazzura már három perces előnyre tett szert, ami a befutóig egyre csak növekedett. A hajó kormányosa azonban elárulta, nem volt végig teljesen biztos a győzelmükben, mivel hajójuknak ez volt az első nagyobb szeles debütálása, ezért a futam első felében kicsit izgultak a hajó sebessége miatt.


Balaton RegattaA második helyen az Asso 99-es Tomahawk (kormányos: Vörös Balázs) hajózott, és remek teljesítményüknek köszönhetően ezt a pozíciót egészen a célvonalig meg tudták őrizni.


A futamon az abszolút harmadik helyet a Bolero szerezte meg (kormányos: Somos Zsolt), aki az első pályajelnél még a hatodik helyen fordult.

A szél irányának és erősségének köszönhetően inkább sebességbeli, mint taktikai küzdelem folyt. „Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb versenye volt számomra a mai. Az utolsó negyed órában lényegében fej-fej mellett haladtunk a Sarah With Love-val, de hiába adtunk bele mindent, a végén sajnos mindössze tizenöt-húsz centivel, de lemaradtunk a dobogóról – számolt be élményeiről Barabás Éva, az RTL Klub népszerű műsorvezetője, aki már évek óta rendszeres résztvevője a különböző versenyeknek, és a mostani futamot a Dolce Vita fedélzetén dolgozta végig.

 

Balaton Regatta


Eredmények:


Abszolút befutó:

1. Therapy by Gardazzura (Simó Béla)

2. Tomahawk (Vörös Balázs)

3. Bolero (Somos Zsolt)


Yardstick I.

1. Mérges Rája (Lichtner László)

2. Bolero (Somos Zsolt)

3. Kacor király (Győri József)


Yardstick II.

1. Márta H-Boot (Matlaszkovszky Miklós)

2. Titkos-Széviép (Szabolcsi József)

3. Sarah With Love (Temesfői Zénó)


Yardstick III.

1. Pulu (Koncz Ádám)

2. Dudu (Szabó László)

3. Földijó (Fazekas Ákos)

Olvass többet a témáról: balaton