Menü

Hozzászólás 0

2018.09.23. Nágocs

eXtremeMan D55 és D27,5

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Nágocs
Dátum: 2018.09.23. - 2018.09.23.

Elérhetőségek:
eXtremeMan Team
www.extrememan.hu

Két programajánlatunk is van 2018. szeptember 23-ára:

-eXtremeMan D55 Nágocs- Rövidtávú Duatlon Országos Bajnokság

10 km futás - 40 km kerékpár - 5 km futás

-eXtremeMan D27,5 Nágocs- Sprint Duatlon Ranglista

5 km futás - 20 km kerékpár - 2,5 km futás

eXtremeMan D55 és D27,5 - Kiírás

Dr. Pap Imre és a nágocsi csapat folyamatosan jelen vannak a somogyi sportrendezvényeknél, komoly mozgatóerői már évek óta az eXtremeMan gépezetének is. Duatlon versenyt viszont már két évtizede nem rendeztek náluk. Ez jövőre változni fog: 2018. szeptember 23-án, a legendásan nehéz dombokkal körülvett kis falu ad otthont az eXtremeManD55 versenyének.

Részletek hamarosan, addig is olvass a szervezőbrigád terveiről - interjúrészlet Dr. Pap Imrével

Nyilván finomítások még szükségesek és ez a nevezési létszámtól is függ. A lényeg az, hogy Nágocsnak olyanok az adottságai, hogy akárhová visszük a versenyzőket, mind a futó-, mind a kerékpáros pálya nehéz lesz. Nem lehet a faluból úgy kimenni, hogy ne legyenek benne nagyon komoly emelkedők, akármelyik irányba indulunk, és ez igaz mindkét pályára. A futópálya terveink szerint nem végig aszfalton lenne, de ez nyilván időjárás-függő. És a versenyközpont nem ott lenne, amit eddig a versenyzők, akik részt vettek az eXtremeMan113-as versenyen, láttak, hanem fent, a focipályánál. Ez a központtól egy kilométerre van. Egy gyönyörű helyen lévő, nagy füves focipályáról van szó, itt lenne a versenyközpont, a depó és minden egyéb. Ez egy igazi kis ékszerdoboz, igazán gyönyörű mindig: nyáron és ősszel is. Meg aztán így azt is meg tudnánk mutatni, hogy értelmes célra is lehet használni egy focipályát.

A focipálya körül lenne a futószám: azt szeretnénk, hogy minél több körös legyen. Ez a nézők számára nagyon jól átlátható lesz, és jól tudnak majd a versenyzőknek drukkolni. Úgy tudnám a futópályát leírni, mint amilyen egy olimpiai öttusa befejező futószáma: a stadion gyepén, több körben cikcakkosan, kacskaringósan futnak és lőnek. Azért nem annyira kanyargósan és nem csak a stadion gyepén, de valami hasonlóan: a 10 kilométeres futáson 5-6-7 körben gondolkodunk.

A kerékpár is több körös lesz. Három kör lenne 40 kilométeren, három azonos kört kell majd megtenni, és hozzáteszem, nehéz kerékpáros pályán. Több okból is: egyrészt komoly emelkedők vannak benne. Akik voltak az eXtremeMan113-on, azok tudják már, a zicsi és az andocsi domb is benne lesz, háromszor oda-vissza (egy komoly, 10%-os, 5-600 méter hosszú emelkedő). És ami még nehezebbé teszi, az az, hogy a pálya technikás. Aki a kerékpár sportban otthon van, az tudja, hogy mi az a kritériumverseny: amikor egy városban utcákon rendeznek kerékpárversenyt. Tehát a kerékpár jelentős része a falu utcáin lenne, nagyon sok kanyarral és kanyarodással, de ezeken a szakaszokon, legalább is a döntő többségén egyirányú forgalom lesz. És szeretnénk csinálni egy rövid Solarberg-szerű helyet, olyat mint ami Rothban van, persze kicsiben. Itt a nézők, ha akarják, csinálhatnak majd akár Tour de France hegyi befutós hangulatot is.

A második futás pedig megint a depó körül a futballpályánál van. Nehéz lesz, azt kell, hogy mondjam. Én még nehezebbre szerettem volna, de Gyuszi azt mondta, ne öljük meg a versenyzőket. Tehát a futópálya viszonylag könnyű lesz, a kerékpárpálya nagyon nehéz, és nagyon látványos, ha minden úgy megy, ahogy tervezzük. A verseny szüneteiben pedig különböző kulturális programokkal készülünk, de ez legyen meglepetés. És persze lesz büfé, eszem-iszom, dínom-dánom! Az biztos, hogy mi nagyon készülünk és nagyon várunk mindenkit Nágocsra szeptemberben, a duatlon OB-ra!

 

eXtremeMan D55 és D27,5 - Nevezés

Részletek hamarosan!

Helyszín: Nágocs
Dátum: 2018.09.23.

Elérhetőségek:
eXtremeMan Team
www.extrememan.hu

Olvass többet a témáról:

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.