Menü

2010.05.04.     Hozzászólás 0

Szigeti Sportvarázs 2010-ben is

Az idén is ingyenesen látogatható rendezvénysorozat a hagyományainak megfelelően több mint 200 sport, környezetvédelmi, valamint kulturális és életmódprogramot ölel fel.


Budapest Főváros Önkormányzatának szervezésében az idei évben hatodik alkalommal is megrendezésre kerül az év legrangosabb szabadidősport eseménye, a „Szigeti Sportvarázs”. 2010. június 4-5-6.-án a sportolás barátainak a Margitszigeten a helyük.

 

Bízva a jó időben idén is több tízezer látogatóra számítunk, akik között vendégeink találkozhatnak a legismertebb hazai sportcsillagokkal, olimpiai bajnokokkal, népszerű színészekkel, akik családtagjaikkal együtt maguk is aktívan részt vesznek a programokon. Az esemény házigazdája Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok. Fellépnek a Rippl fivérek, Nick Árpád pedig Guinness világcsúcsra készül, foggal 12 összekapcsolt bringóhintót készül elhúzni. Azok összsúlya az utasokkal együtt 8 tonna. A főváros egyik dísze, a Margitsziget ősi fái  ötpróba is zajlik, értékes nyereményekért.  

 

TOVÁBB SZÍNESEDIK A SPORTVARÁZS
Idén első alkalommal három város, Gödöllő, Komló és Szolnok kap meghívást a Sportvarázsra. Lehetőségük nyílik arra, hogy saját arcuk, sikereik, terveik bemutatása mellett hozzájáruljanak az egészséges életmód és a környezet megóvása gondolatainak népszerűsítéséhez. A szervezők tervei szerint a Sportvarázs a jövő évtől eljut majd az ország regionális központjaiba is, hogy így országosan is minél több embert nyerjen meg a rendszeres testmozgás ügyének.

 

Hogyan választhatja ki önmaga vagy gyermeke számára a testre szabottan legideálisabb testmozgást, sportot? Tudományos módszerrel, a sportantropometriával megállapítható mekkora lesz a gyerek testmagassága, milyen fizikai adottságokkal rendelkezik majd felnőttként. A Navi-Med Kft ingyenes felmérést végez szombaton és vasárnap, és a mért adatok alapján szakemberek ajánlanak sikerélményt nyújtó sportágat a résztvevőknek.

Az esemény életre hívásának a célja nem más, mint a lakosság egészséges és mozgás gazdag életvitelre való ösztönzése, a sportos életmód népszerűsítése. Sportági toborzóra is sor kerül, szombaton és vasárnap 20-20 sportág kap lehetőséget arra, hogy sportolókat toborozzanak maguknak.

A jövőben a teljes Európai Unióban minden évben megrendezésre kerül majd ez a sportnap, tehát méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Szigeti Sportvarázs zászlóvivő ebben a kezdeményezésben is.

Olvass többet a témáról: szigeti sportvarázs, szabadidős program