Menü

2008.01.11.     Hozzászólás 0

Hogyan csináljam? - Testnevelési segédlet érettségizőknek, testnevelő tanároknak

A testnevelés érettségi gyakorlati követelményei a testnevelés órák keretében elsajátíthatóak, de a szóbeli vizsga anyagához eddig kevés segítség létezett. Ezt az űrt kívánja betölteni a most megjelent könyv, a "Hogyan csináljam?" sorozat részeként.

A testnevelés közép- és emelt szintű érettségi vizsgák száma 2008-tól ugrásszerűen emelkedni fog. A testkultúrális felsőoktatásba ettől az évtől kezdve csak a testnevelés érettségi megléte esetén lehet jelentkezni.

A gyakorlati követelmények a testnevelés órák keretében elsajátíthatóak, a szóbeli vizsga anyagához eddig kevés segítséget találtak a testnevelők és a diákok. Ezt az űrt kívánja pótolni a most megjelent könyv, amely a közép- és emelt szintű testnevelés vizsga követelményeit, kidolgozott témaköreit ismerteti kiegészítve a kívánalmaknak megfelelő név, szó és fogalomtárral.

A szerzők törekedtek arra, hogy részletes, mindenre kiterjedő ismereteket nyújtsanak, segítik a tanulást azzal is, hogy a fejezetek végén bőséges irodalmat ajánlanak a tudásukat bővíteni kívánóknak.

 
A könyvet elsősorban a testnevelő tanároknak, az érettségire készülő diákoknak és szüleiknek ajánljuk, de minden más szakos kollega is bőséges ismereteket szerezhet a könyv segítségével az egészséges életmód, a sport és testnevelés kultúra területéről.