Menü

2008.06.09.     Hozzászólás 0

Élsportolókkal találkozhatnak a sportoló diákok

Élsportolókkal találkozhatnak az újbudai Diákolimpia és Középiskolás Bajnokságon kimagasló eredményt elért tanulói. A diákokkal Balázs Péter és Balázs Gábor kenus, Bíró Szabolcs öttusázó, Kangyal Balázs jégkorongozó, Kulcsár Krisztián vívó és Babella Balázs kajakozó találkozik.


A diákok ezen az ünnepségen vehetik át az elismerést azon sportteljesítményeikért, amelyeket az elmúlt tanévben értek el.
Tizenöt éve rendezi meg Újbuda a Diákolimpia és Középiskolás Bajnokság díjkiosztó ünnepségét.  A XI. kerületben, a fővárosban egyedülálló módon a kerületi iskolák egymással versenyeznek év eleje óta különböző sportágakban.

A versenyek befejeztével a helyszínen a helyezettek díjazásban részesülnek, majd az eredmények összessége adja az intézmények közötti verseny sorrendiségét.

Újbudán hagyománnyá vált az, hogy a testnevelők által javasolt diákolimpikonokat ünnepélyes keretek között ismerjék el felkészítőikkel együtt.

A 2007/2008. tanév során a középfokú tanintézetek hallgatói kb.: 2100 fővel, 12 sportág különböző számaiban 90 napot versenyeztek. A Diákolimpia keretében:az átfedések miatt kb. 4500 fővel, 20 sportág különböző korcsoportjaiban, 95 napot versenyeztek.

Az ünnepség:
Időpontja: 2008. június 10-én, 16.00-kor
Helyszíne: Lágymányosi-öböl 1. sz. épület (Kopaszi gát) A díjakat átadja Molnár Gyula Újbuda polgármester

Olvass többet a témáról: diákolimpia, jégkorong, kenu