Menü

2009.11.03.     Hozzászólás 0

Visions of Freedom - Horányi-Névy András új videója

Egy történet, egy dilemma - fogság vagy szabadság -, egy "nagyvárosi ketrecbe" zárt szörfös víziói a szabadságról. Prassonisi városban óriási a kontraszt az urbanizált nagyvárosi világ és a homokdűnék közt élő szörfös kolónia közt.

Elkészült a 2009-es Prassonisi videó, ami egy kicsit más lett, mint az eddigi rövidfilmek Andristól.

Egy történet, egy dilemma - fogság vagy szabadság -, egy "nagyvárosi ketrecbe" zárt szörfös víziói a szabadságról.

"Próbáltam az éppen az életemben aktuális kérdéseket elmondani a filmen keresztül. Ettől kicsit őszintébb is, kevésbé "csak" a szörfözésről szól, inkább egy vallomás arról, mit tartok, illetve tartunk sokan fontosnak. Prassonisi egy ideális hely erre, hiszen óriási a kontraszt az urbanizált nagyvárosi világ és a homokdűnék közt élő szörfös kolónia közt. Ezért is választottam a címet, hiszen számomra, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül, egy ilyen kiruccanás a nomád körülmények közé maga a szabadság" - nyilatkozta Andris, a videó készítője és főszereplője.

A film egy két hetes út alatt készült, ezért gondosan be kellett osztani minden napot, hogy elegendő mennyiségű anyaggal térjen haza a kétfős "stáb", Andris és Nóri. Reggelente korán kelés, videózás, nap közben pihi (úgyis ilyenkor van tömeg a vizen), majd este ismét filmezés volt az átlagos napi program. A szél szerencsére jó partnernek bizonyult, 1-2 szélmentes napot leszámítva ideális körülmények között készülhetett el a jó 11 perces végeredmény, amit az alábbi linkre kattintva tekinthettek meg.

Jó szórakozást!

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.