Menü

2010.05.05.     Hozzászólás 1

Szélmentes freestyle Fertő

A Fertőn jelenleg is zajlik a PWA freestyle világkupa, ám eddig a szél sajnos csak ritkán volt jelen a rendezvényen.

Korábban úgy nézett ki, hogy a szél harmadnapra feltámad, s eljő dicsőségben ítélni profik és gyengébbek között.

Az előrejelzések ellenére a harmadik napon sem tombolt a szél, de az ötletes rendezők, és versenyzők ügyesen kezelték a helyzetet.

 

A szörfösök a verseny második napján motorcsónak és rámpa segítségével ugrottak nagyokat, tegnap pedig (3.) a parthoz közel, teljesen sima (mert szélcsendes) vízen pörögtek a freestyle manőverek. A látványos manőverekre éhes nagyérdeműt úgy látszik szélcsendben is kitűnően lehet szórakoztatni.

 

 


Videó beszámoló a verseny 1. napjáról...

 

A rögtönzött verseny legszebb manőverét a nem túl régen felbukkant, de 2009-ben már EFPT bajnokként ünnepelt belga Steven van Broeckhoven mutatta be. Broeckhoven tökéletesre sikerült Culo-ja után a bonaire-i "pörgő nyelvű" Taty Frans egykezes duplaflakája pörgött be a második helyre. A harmadik helyezést az egykezes flakát bemutató indoor specialista francia Nicolas Akgazciyan szerezte meg. A parton, mindössze néhány méternyire a szörfösöktől nézők százai csápoltak és éljeneztek.

 

A tow-in - azaz motorcsónakkal turbózott - szörfverseny annyira bevált, hogy az EFPT (Európai Pro Freestyle Versenysorozat) szerves és hivatalos részévé vált, a versenysorozat végén Tow-in bajnokot is hirdetnek majd. Ezek szerint lesznek olyan versenyzők is, akik szívből drukkolnak majd, hogy álljon már el a szél? Szélcsendben jók vagyunk, úgyhogy lehet hogy a Balaton is felkerülhetne a sorozat tow-in állomásai közé? Bár jetski nem csúszhat a balatonon, talán egy wakeboard pálya megteszi..

 

 


Videó beszámoló a verseny 2. napjáról...

 

Olvass többet a témáról: szörf, surf, freestyle, fertő-tó

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


  • la 2010.05.06.   15:16

    la

    Gratula! ez igen. a következő mi lesz? óriásműlesiklás az alföldön? Traktorral vontatva?

    válasz erre...