Menü

2010.03.16.     Hozzászólás 0

Cunami riasztás és progresszív szörfözés

A 2010-es ASP World Tour ausztrál szezonnyitó versenye, a Quiksilver Pro Gold Coast igazán jól indította az előttünk álló évet.

Izgalmakat ez alkalommal nem csak a sport hozott. A verseny első napjaiban nem a hullámok hiánya miatt kellett szünnapot tartani a szervezőknek, hanem a Chile partjait sújtó földrengés következtében életbe lépett cunami riszatás miatt. Ez szerencsére vaklármának bizonyult.

A döntő végül a dél-afrikai Jordy Smith és a helyi Taj Burrow párharcát hozta. A döntő feléig Jordy Smith vezetett, akinek rögös út vezetett a döntőig, hiszen a kilencszeres világbajnok Kelly Slaterrel is meg kellett küzdenie. A romló körülményekhez azonban Taj Burrow alkalmazkodott jobban és fordtítani tudott.

Úgy érzem nem hoztam ki magamból a maximumot a döntőben” – mondta Taj Burrow. „Inkább arra koncentráltam, ami a győzelemhez kell és vártam a legjobb hullámokra. Szívesebben választottam volna Jordy stratégiáját, sok hullámmal elmenni és új dolgokat próbálni. Általában én is ezt az utat járom, de úgy érzem jól döntöttem, hogy türelmesebb voltam, mint általában szoktam. Természetesen tudtam, hogy így is van kockázat, hiszen Jordy bármikor szerezhetett volna magas pontokat.”

 


Olvass többet a témáról: szörf, videó

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.