Menü

2011.10.10.     Hozzászólás 0

Hajnal András

Bajnokok Napja az A38 Hajón - beszámoló

A jótékonysági rendezvényen az egy négyzetméterre jutó Olimpiai bajnokok száma talán a legnagyobb volt az országban.

A Sportalkímia Alapítvány és az SKC Consulting Kft által rendezettoktóber 8-ai „Bajnokok napja az A38-on" elnevezésű jótékonysági rendezvényen az egy négyzetméterre jutó Olimpiai bajnokok száma talán a legnagyobb volt az országban, hiszen az eseményen számos magyar olimpiai-, világ- és európa - bajnok sportoló, mint például Kőbán Rita, Varga Dániel, Kucsera Gábor, Rippel Ferenc és Viktor, Steinmetz Ádám, Kozmann György, Igaly Diána és Sidi Péter tette tiszteletét.

 

81918-Bajnokok-Napja-az-A38-on-09.JPG

 


A virtuális boksz összecsapás során S.Kovács Ádám győzött Balzsay Károly ellen, akinek csak egy mentsége volt a verségre, hogy a világbajnoki címvédése óta eltelt időszakban inkább a regenerálódással foglalkozott. Ádám, a világjátékok győztes karatés nemcsak a ringben, de a teniszpályán is jeleskedett, hiszen a Junior Davis Kupa győztes Balázs György teniszezőt is magasan verte. Ezek után következett az Igaly Diána - Sidi Péter sportlövő összecsapása, amelyből az erős küzdelem után Sidi Péter európa és  világbajnok sportlövő került ki győztesen. A „kemény csaták” után üde színfoltja volt a Bajnokok Napjának a világbajnoki freestyle foci bemutató volt, Kovács Péter és Kárászi Roland elvarázsolta a közönséget mutatványaival.

 

 

81918-Bajnokok-Napja-az-A38-on-016.JPG

 

A nap következő eleme a megnyitó volt, melyen részt vettek a Sportalkímia, Ismerd meg a győztesek titkát című könyv sportoló- szereplői, és több olimpiai bajnokkal kiegészülve a bő másfél órás beszélgetés során adtak válaszokat a Csisztu Zsuzsa által feltett kérdésekre. Sajátosan jó – családias hangulat alakult ki Dunára néző teremben, ahol minden sportoló saját életéből vett történetekkel mesélt a siker útjáról.


Az árverésen - melyet a népszerű Trabarna, a Dumaszínház művésze celebrált, - összesen 27 olimpiai bajnoki aranyat nyert versenyző ereklyéjét mutatták be, melyet a közeljövőben a Vatera aukciós oldal kiemelt felületén fog a Sportalkímia Alapítvány a továbbiakban bemutatni.

A nap végét egy nagyon bensőséges beszélgetéssel fejezték be a szervezők Fenyő Iván közreműködésével. A "Szabadság - Szerelem"-ben, és sok más filmben kiválóan alakító művésszel a filmhez való vízilabdás fizikai és mentális felkészüléséről beszélgettek, de több olyan párhuzam is felszínre került a sport és színjátszás között, mint a koncentráció, a tehetség kiaknázása, vagy a szorgalom.

 

81918-Bajnokok-Napja-az-A38-on-05.jpg

 

Az alábbi nevek ajánlottak ereklyét a rendezvényre: Sebastian Vettel és Mark Webber által aláírt baseball sapka a Red Bull jóvoltából, Erdei Madár Zsolt ökölvívó, Gyurta Dániel úszó, Kásás Tamás vízilabdázó, Kozmann György kenus, Fábián László öttusázó, Kőbán Rita kajakos, Benedek Tibor vízilabdázó, Besenyei Péter műrepülő,Juhász Roland labdarúgó,  Sidi Péter sportlövő, Gergely István vízilabdázó, Rippel Ferenc és Viktor artista, Szuper Levente jégkorongozó, Michelisz Norbert autóversenyző, Balzsay Károly ökölvívó,Igaly Diána sportlövő, Varga Zsolt vízilabdázó, Sas Sándorparalimpikon erőemelő, Kropkó Péter többszörös Iron Man, Videoton Fc csapata, Ferenczi Istvánlabdarúgó, Szécsi Zoltán vízilabdázó, S.Kovács Ádám, karatés, Puhl Sándor"A világ legjobb játékvezetője 1994-97",Hanga Ádám kosárlabdázó, Dzsudzsák Balázslabdarúgó,Radványi Dóra szinkronúszó, Pető – Haller evező páros,Steinmetz Ádám vízilabdázóSzávay Ágnes teniszező, Grosics Gyulaolimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat kapusa és ifj. Papp László ökölvívó.