35. Síalpin Rally

2019/04/14

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

A 2019-es szezonban immáron 35. alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi túrasíelő közösség legnagyobb éves eseménye, az 1984 óta minden évben megrendezésre kerülő Csanádi Sándor Túrasí Verseny és Túrasíelő Találkozó (rövid nevén Magyar Síalpin Rally).

Hochkar
2019-04-14
Hirdetés
Kiírás
35. Síalpin Rally-1

35. Síalpin Rally - Kiírás

Az első Síalpin Rally-t 1984-ben az Alacsony-Tátrában rendezte meg a Budai Alpin Club (BAC). E klub vezetője ekkor Csanádi Sándor volt, aki 1985 –ben egy balesetben a Himalájában életét vesztette, így a Rally róla kapta a nevét és többek között neki állít emléket.


Egyesületünk, a 2015-ben alapított Magyar Síalpin és Túrasí Sportegyesület a 2019-es évben az eddigi szervezőktől átveszi a főszervezői feladatokat avval a kiemelt céllal, hogy a versenyt és találkozót modernebb formába öntse, azt hosszútávon akár nemzetközi eseménnyé emelve, ezzel is továbbvíve a sportág szeretetét és további lendületet adva a magyarországi túrasí életnek.


Ennek a modernizációnak a keretében az idei évtől a Rally egyetlen fordulós lesz és a megrendezéshez új helyszínt kerestünk. A lényeges szempontok között szerepelt, hogy a rendezvény Budapestről is gyorsan megközelíthető és hóbiztos legyen, a versenyzők és találkozóra érkezők biztonságára kiemelten lehessen ügyelni, a magyar túrasí és síelő közösség már ismerje és szeresse és valamilyen kötődésünk már legyen a helyszínhez. Így esett a választásunk Hochkar-ra.


Mivel több hazai túrasíelő is rajthoz áll Ausztria egyik legnagyobb alpesi triatlon versenyén a Hochkar Challenge-en, így adta magát az ötlet, hogy a triatlon versenyt követő napot célozzuk meg, így minden résztvevőnek lehetősége van akár mindkét napon is rajthoz állni. A Rally ideje alatt Hochkar-on a felvonók már nem üzemelnek, így a Hegy csak a miénk lesz.


Találkozzunk április 14.-én!

Síalpin Rally 2019

Érintsd meg a három csúcsot!

A verseny során az M távnak egyszer, az L távnak kétszer kell érinteni – meghatározott sorrendben – a síterep három meghatározó csúcsát, Vorgipfel, a Hasing és a Leckerplan csúcsokat.

A rajt-cél zóna a pályarendszer központi részén, a Hochkarbahn 4 üléses lift aljában, a jegypénztár előtti területen kerül kijelölésre.

Továábi részletek: http://www.sialpin.hu/rally/

 

Pályarajz
35. Síalpin Rally-2

35. Síalpin Rally - Nevezés

Online: 5 000 Ft
Helyszínen: 8 000 Ft

Részletek a jelentkezés gombra kattintva, alul. 

Hochkar Challenge
35. Síalpin Rally-3

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés