Menü

2008.09.23.     Hozzászólás 0

Sárkányhajó Európa-bajnokság - Sabaudia

Az Európai Sárkányhajó Szövetség idei legfontosabb versenyére Olaszországban, a Rómától 100 kilométerre, délre fekvő Sabaudiában került sor. Az Európa-bajnokságon több magyar egység is indult, volt futam, ahol két, hazánk lányaiból-fiaiból álló egység is rajthoz állt.

Négy érem az Eb-ről 

A háromnapos viadalon a német és az orosz hajók voltak a leggyorsabbak, de például a csehek vagy a szlovákok is nyertek aranyat. A mezőny nívójára jellemző, hogy a csehek hajójában evezett 1996 kétszeres olimpiai bajnok kenusa, Martin Doktor is.

Pénteken a leghosszabb táv, a 2000 méter küzdelmei zajlottak. A fordulókkal nehezített, és természetesen izgalmasabbá tett futamokban három magyar dobogónak örülhettünk. Az idősebb versenyzőknél, az úgynevezett Senior Mixben második lett a magyar hajó, míg ugyanitt a hölgyek harmadikként zártak. A Premier Mixben, amelyben korhatár nélkül lehet evezni, szintén egy bronz jutott. Ezen kívül három ötödik, valamint egy-egy hatodik és hetedik helyezést értünk el.

 

Szombaton a sprintszámok következtek, az előző napi tizede, 200 méter. Itt csupán egy futamban zártak dobogós helyen a mieink, a Senior Nők állhattak fel a harmadik fokra. A még elért négy negyedik hely azt mutatja, hogy szoros csatákban maradtunk le az eredményhirdetésről. Ezen a napon még kettő hatodik pozíciót is elkönyvelhettünk.

A zárónapon a fél kilométeres versenyszámoknál izgulhatott a város melletti, a tengertől 100 méterre fekvő tóra kilátogató publikum. Sajnos ezúttal nem sikerült érmet szereznünk, ám három negyedik, négy ötödik és egy hatodik hellyel azért nincs okunk a szégyenkezésre.

 

Gratulálunk a magyar csapatnak!

TM

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.