Menü

2008.05.08.     Hozzászólás 0

Óbuda-napi ütközet

Május első vasárnapján, Anyák napján kívül történt még egy fontos esemény: az Óbudai Sárkányhajósok diadalmaskodtak a Kalózok csapata felett.

Az összecsapásra Rómaifürdőn került sor, ahová a Dunán két irányból érkeztek a felek. Kezdetben az ég is vészjóslónak tetszett, ám az idő előrehaladtával lassan elvonultak a felhők, ráadásul a Kalózok is visszakozót fújtak, hisz nem sikerült legyőzniük az Óbuda csapatát.

 

 

A vízen csatakiáltások közepette csapott össze a két fél, s a szárazföldön is folytatódott a harc; a hajóban helyet foglaló artisták szórakoztatták a Duna-parti közönséget. A gyerekek nagyon élvezték az igazán látványos műsort, ahol akár ők is kipróbálhatták a buzogányozást, az ördögbotot vagy az úgynevezett diabolot is. A vízre szállásra is lehetőségük nyílt a parton összeseregletteknek, háromszor rugaszkodott el a stégtől az érdeklődőkkel teli sárkányhajó.

 

 

Mind a vízen, mind a parton szárazon maradtak a látogatók, s ezzel a vidám vasárnap délutánnal köszöntötték a májust, s vele remélhetőleg a hosszan tartó, sárkányhajózásra alkalmas szép időt!