Menü

2009.07.14.     Hozzászólás 0

www.dragonboat.hu

Magyar éremeső a sárkányhajó EB-n!

A hétvégén tartott Európa-bajnokság komoly magyar sikereket hozott a sárkányhajósport világában.A fővárosi Lágymányosi Öbölben megrendezett Európa-bajnokság 2000, 200 és 500 méteres távokon rendezték meg.


A hétvégén tartott Európa-bajnokság komoly magyar sikereket hozott a sárkányhajósport világában. A háromnapos bajnokságon nem kevesebb mint 8 magyar arany, 8 magyar ezüst és 4 magyar bronzérem született. A fővárosi Lágymányosi Öbölben megrendezett Európa-bajnokság 2000, 200 és 500 méteres távokon került megrendezésre. Mindhárom távon férfi, női és vegyes kategóriában indultak a nemzetközi és hazai csapatok. Az 1800 fős mezőny 86 csapat indulását tette lehetővé.

 

Sárkányhajó


A magyar sikerek nem maradtak el. A Dragon Aqua SE senior (mix és női) legénysége 2 arany, 3 ezüst és 2 bronzérem büszke tulajdonosa lett. A Rába DBC Ifjúsági vegyes csapata mindhárom távon aranyérmes lett. Az ifjak sikerét a Dunaföldvár Open csapat további két arany és egy ezüst éremmel fényesítette.  A váci Dunai Sárkányok egy senior bronz éremmel gazdagították a tabellát. A Dragonász premier legénységei 4 ezüst és egy bronzérem mellé a verseny fináléjában, a bajnokság legrangosabb, 500 méteres Premier Open versenyszámban akaszthatták nyakukba a legfényesebb érmet és lehettek Európa-bajnokok.

Gratulálunk!