Menü

2008.07.16.     Hozzászólás 0

Magyar lovat adtak a szlovák versenyző alá

Magyar lóval versenyez a paralimpián Katka Jobbagyova, a szlovák csapat tagja. A mozgásában deréktól lefelé súlyosan korlátozott huszonkilenc éves pozsonyi lány tizennégy éve lovagol, és ez idő alatt komoly eredményeket ért el.

Magyar lóval versenyez a paralimpián Katka Jobbagyova, a szlovák csapat tagja. A mozgásában deréktól lefelé súlyosan korlátozott huszonkilenc éves pozsonyi lány tizennégy éve lovagol, és ez idő alatt komoly eredményeket ért el: Európa-bajnoki harmadik, és negyedik helyezéssel is rendelkezik.

A hatéves Libbenő, magyar sportló, a bólyi Csemete Lovasiskola tulajdona. Marosi András, az iskola vezetője, négy éve foglalkozik fogyatékkal élő gyermekek lovagoltatásával, és örömmel támogatta a szlovákiai versenyzőt. Az angol csapat is támogatja Jobbagyovát, és nagy reményeket fűznek a fiatal sportolóhoz. Dicsérő levélben üdvözölték az együttműködést.

Jobbagyova a hét végén érkezett Bólyba, és a paralimpia kezdetéig egyhetes váltásokkal készül Magyarországon és Szlovákiában edzője, és mozgássérültekkel foglalkozó szakemberek segítségével a megmérettetésre.