Menü

2007.08.07.     Hozzászólás 0

turizmus.com

Balatoni lóversenypálya apartmanházzal

A turizmusfejlesztés észrevehetően egyre erősebben jelenik meg hazánkban. Mind több alkalommal hallunk arról, hogy egy-egy vidéket a szabadidejüket hasznosan, élményekkel dúsítva eltölteni kívánók igényei szerint bővítenek.


Elkészültek a fenékpusztai Festetics-major felújításának végleges - már a hatóságok által is jóváhagyott - tervei, így jövőre megkezdődhet a nagyszabású rekonstrukció, amely 3,2 milliárd forintba kerül.

Megújul a kiskastély, felépítik a római kori erőd egy részét, készül lovarda, múzeum és balatoni lóversenypálya is. 2010-ben már a Balaton egyik legnépszerűbb, a remények szerint évi félmillió látogatót fogadó látványossága lehet a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Kht. felügyelete alá tartozó major.

A rekonstrukció során újjáépítik az egykori római erődítményrendszer egy részét, az ókeresztény bazilikát és egy magtárat is, ahol majd a Fenékpusztán feltárt tárgyi emlékeket mutatják be. A megújuló majorságban - a római kor mellett - a XIX. századon lesz a hangsúly: ekkor volt ugyanis a birtok fénykora, ekkor vált a magyar lótenyésztés fellegvárává. A megújuló kiskastély a turisták fogadására szolgál majd, új istállókat építenek, lesz apartmanház, fedett lovarda is.

Az pedig igazi kuriózumnak számít, hogy a birtokon lóversenypályát építenek, amelyen futamokat is rendeznének a későbbiekben. A remények szerint a lovas turizmusra alapozva önfenntartóvá tehetik a fenékpusztai majort.