Menü

2008.05.26.     Hozzászólás 0

Karintia - aktív pihenés nyáron is

Ausztria legdélibb tartománya nyáron is kíváló lehetőségeket nyújt az aktív pihenésre vágyók számára. A sportos ajánlatok széles választéka évről évre bővül, mindazok nagy örömére, akik szeretik a mozgást és nem akarnak lemondani róla az üdülésük alatt sem.


Karintiában a változatos hegyvidéknek – a szelíd dombhátaktól a meredek hegyoldalakig – és a több mint 1270 tónak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, legyen szó túrázásról, kerékpározásról, nordic walkingról, hegymászásról vagy a vízen, illetve vízben végzett sporttevékenységekről. 

A mozgás, a test formában tartása és az egészség megőrzése egyre több ember életében játszik meghatározó szerepet. A hétköznapokban azonban gyakran túl kevés idő marad minderre. Ezért különösen az üdülés alatt nagy gondot fordítanak rá, hogy sokat mozogjanak. Karintia, Ausztria legdélibb tartománya aktív kikapcsolódási lehetőségek széles választékával várja az üdülővendégeket, akik szeretnének tenni valamit az egészségükért.

Karintia nemcsak csodás természeti környezetével büszkélkedhet, hanem egyedülálló klímájával is kedvez a sporttevékenységeket kedvelőknek. Az átlagon felüli napsütéses órák száma, a tavak nyáron jellemző átlag 28C-fokos hőmérséklete, a kevés eső és a tiszta, friss alpesi levegő mind-mind kedvez a testmozgásnak. Azzal a célkitűzéssel, hogy a mozgás maga az élet, az egész tartomány hatalmas fába vágta a fejszéjét és megpróbál a vendégeknek minden szinten változatos sportprogramokat kínálni. Legyen tavasz, nyár vagy ősz, Karintia minden időben mozgásra csábít.

 

 


Mozgalmas üdülés hegyek és tavak között

Karintia az egész Alpokban egyedülállóan változatos földrajzi adottságokkal büszkélkedhet. A hegyek közé beágyazódva, amelyek hol szelíd, gömbölyded formát öltenek, hol pedig 3000 méter feletti magasságokban csipkés sziklafalakkal törnek az ég felé, több mint 1270, karakterében teljesen különböző tó található. Ez a rendkívül változatos táj ideális mozgásteret kínál számos sporttevékenységhez. A karintiai hegyek és tavak közötti túrázás az ajánlatok különleges fénypontja. Ide tartozik például az apró kankalin túra Bad Kleinkirchheimban, a Tauern aranya természeti élmények a Hohe Tauern Karintia Nemzeti Parkban, a Kóstoló túra a Gerlitzenen, a víz ereje élményutazás a Liesertal/Maltatal régióban vagy a túrázás a Millstatti-tónál található misztikus Mirnock hegyén.

 

Olvass többet a témáról: kerékpár, hegymászás