Menü

2010.07.28.     Hozzászólás 3

Zauberg Bikepark - Semmering

Egy újabb, kis hazánkhoz közeli bikeparkot kerestünk fel: a Budapesttől cirka 340kmre fekvő Zauberg BikeParkot, Semmeringben.

A ruzomberoki kerékpározgatás után egy újabb, kis hazánkhoz közeli bikeparkot kerestünk fel: a Budapesttől cirka 340kmre fekvő Zauberg BikeParkot, Semmeringben.
 
A park körülbelül ugyanakkora távolságra fekszik fővárosunktól, mint a szlovák, csak ide szinte végig autópályán tudunk suhanni, így 3ésegykicsi alatt ki is érünk. Amire szükségünk van, egy hazai és egy osztrák matrica, szumma cirka 4.000,- Ftért.
 
A parkolóban szemet szúróan nyugaton vagyunk, parkoló autók mellett sátrak, t***e kerékpártartók és táskák hevernek őrizetlenül… Idehaza 1 óra alatt megfújnák ezeket.


 
Hamar a pénztárhoz megyünk, a napos jegy 24 és fél euro plussz 2 euro kaució, amit nap végén a kártyánkért cserébe visszakapunk. Összerakjuk a lovakat és mivel annyira gurulnánk már, bemelegítés nélkül ugrunk be a felvonóba. A tető 1300méter környékén magaslik, nem túl nagy a szintkülönbség, de mint hamar kiderül, épp elég, hogy kirázza belőlünk a lelket is.

Kezdésnek a family-jelzésen indulunk lefele, ami a kezdőknek, a bemelegítőknek és a monster rollereseknek van kitalálva. Szerencsére az elmúlt évekhez képest már több az élmény itt, mint egy egyszerű dózer úton: apró döntött kanyarok, 720 spirál, kisebb pumpálós részek, a végén pedig becsatlakozunk a freeride-vonal kegyetlenül rázósra kifékezett nyomvonalába.


 
Második körbe már megnő a mellényünk és az arcunk, neki esünk a freeride-nyomvonalnak. Fenn nyálcsöppenős north shore-elemeken csapathatjuk. Szuperül kitalált rész ez: nincs túl magasan, hogyha rontasz ne ess nagyot; kanyarokban „tyúkhálóval” borítva, hogy ne tudj megcsúszni; a kellő helyeken kicsit kiszélesítve, jó dőlésszögű… szóval élmény. Aztán kövek és még több… Kis rugóutas kerékpár ide már kevés. No meg technikai tudás mindenek felett, ha tempót szeretnénk menni. A nagyobb letörések kerülhetők, a kisebb pumpálós részek jók, ha kellő sebességgel érkezünk adják magukat.
 
Két kör ezen, és a kezünk masszírozzuk a körök végén. Amúgy sem fitten érkeztünk ki, csak már nagyon hiányzott a kerékpározás, de a sok kő, a koncentráció szívja az energiánk… 


 
Ha röviden-tömören, egy szóban kellene jellemezni a két pályát, akkor Ruzomberok az élménygurulás, míg Semmering a zsibbasztóstechnika. Előbbit azoknak ajánlanám, akik most szeretnék először kipróbálni a bikepark-os élményt, esetleg csak egy kisebb rugóutas kerékpárral (120-140mm) futnának neki, nem kifejezetten csípik a nagy letöréseket, és tanulgatják a döntött kanyar technikáját (persze a keménykedős déhás arcok is megtalálják a magukét), valamint a pumpálós ugratókat. Utóbbit pedig kifejezetten azok célozzák meg, akik már tökéletesen érzik a kerékpárjukat, meg van a kellő technikai tudásuk, és kerékpárjuk, no meg szomjazzák a technikás részeket és szeretik a változatos nyomvonalakat…
 
Megjegyzés: nem rég kaptuk a hírt, hogy a ruzomberoki pálya több új nyomvonallal gazdagodott… úgy látszik beindultak a szlovák tesók… hamarosan meg is nézzük magunknak…
 
Mindkét pálya élményben gazdag, kellemesen fárasztó napot tud nyújtani, de a védőfelszereléseket sose hagyjátok otthon! (vagy béreljetek helyben)

 

 

Olvass többet a témáról: bikepark, kerékpár park

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • SiMoon 2010.08.06.   09:45

  SiMoon

  Előadó: The Faint
  Szám címe: Paranoiattack
  Album: Wet From Birth

  (TrackID szerint)

  válasz erre...

 • Bozo 2010.08.06.   01:39

  Bozo

  anyad, ez mekkora raj....

  válasz erre...

 • rikkó 2010.08.04.   19:22

  rikkó

  miylen szám megy a klip alatt?

  válasz erre...