Menü

2009.08.03.     Hozzászólás 0

Galyatető Downhill - GO DH videó

Sikeresen lezajlott a második galyatetői DH verseny. A megkérdezettek véleményei alapján a pálya nagyon jól sikerült és mindenki jó "szájízzel" térhetett haza. Szerencsére nagyobb esés, baleset nem történt.


Szombaton már reggel 8 órakor volt aki jött nevezni. Később derült csak ki számunkra, hogy ő Romániából jött a GragaeRacing csapatból és aznap már 400 km-t vezetett le ... , hogy miért? csupán csak ezért a versenyért :).

 

Fél 10 után egy kicsivel vette fel a felszállító autó a vonattal érkezőket Gyöngyösön. Aztán indult is a verseny helyszínére, hogy a már akkor benevezett versenyzőket kiszolgálja. A felszállítással a szombati napon nem volt gond. Köszönhető ez a gyors felszállító útvonalnak (egy kör 20 perc alatt). Este egy kisebb megbeszélés keretein belül úgy döntöttünk, hogy két futam lesz, melyből mindenkinek a jobbik idő számít majd. A pálya az előző napok esőzései miatt elég csúszóssá vált, így nagy volt a hiba lehetőség.
Vasárnap reggel már 48 versenyző nevezett be a versenyre. 11 órakor állt munkába még egy felszállító autó, hogy még pörgősebb legyen a feljutás. Kicsi csúszással fél kettőkor elkezdődött az első futam.

 

Ezt követően félóra szünet után indult is a második futam. Ezen sokan technikai gondok miatt nem tudtak részt venni. A juniort az első futamban nagyon jó eredménnyel nyerő Palla Gergő a második futamban defektelt, így Faludi Andris állhatott a dobogó legfelső fokára. A harmadik helyet pedig Kollár Péter foglalhatta - neki ez volt élete első dobogós helyezése!
A legizgalmasabb "meccs" a seniorok között zajlott Rácz Feró és Bartha István között. Századmásodperceken dőlt el a végeredmény. Mindketten 3 perc alatt értek be a célba. Harmadikként pedig Pápay Balázs állt a dobogóra.

 

A helyi támogatók segítségével számos ajándékkal díjazhattuk az első helyezetteket.
Az elit kategória főnyereménye egy Vans cipő volt a gyöngyösi Asymmetric jóvoltából, amit Lukács Nándor vihetett haza. Nándi a pályacsúcsot is felállította - ideje: 02:49.36.

De nemcsak cipőt kaphattak a díjazottak. A pályának merev vázzal nekivágó versenyzők (Kamikaze) egy pár új gumival térhettek haza a Mátra Bike Kerékpárbolt és Szerviz ajándékaként.

A nyeremények között volt még DAKINE és Boarder-X ruházati termékek, illetve az előbbiekben említett Asymmetric skate shop (Gyöngyös Barátok tere 8.) ruházati termékei, és végül de nem utolsó sorban számos hasznos bringás kiegészítő a Mátra Bike (Gyöngyös Széchényi út. 7.) ajándékaként. 

 

 

Nagyon nagy köszönet a támogatóknak akik lehetővé tették a verseny szervezését:
Hunguest GrandHotel – Galyatető, PinkBike.
hu, TroyLeeDesigns.hu, IOSZIA, ExtremVisio, Gyöngyös.INFO, BIKESHOP.hu,
... és azoknak a támogatóknak akik megtömték ajándékokkal az első helyezettek táskáit:

 

Asymmetric - Gyöngyös Barátok tere 8., Mátra Bike - Gyöngyös,  Boarder-X Gyöngyös, DAKINE, BAHIA Gyöngyös, MUSTANG Gyöngyös

 

Köszönet a Mozgásvilág.hu - nak a fejkameráért és a Fanbike.hu - nak a videózásért!

Hamarosan találkozunk!

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.