Menü

2011.03.30.     Hozzászólás 1

Turizmus.com

Skate-park épül Gödöllőn

Gyakori, hogy az újjáalakított tereken gyakorolnak a gördeszkások s ezzel látható sérüléseket okoznak. Gödöllőn megkímélik a főteret.

Az EU-s elnökségre érkező, Gödöllővel ismerkedő újságírók gyakran látogatnak az  Új Magyarország Fejlesztési Terv  keretében, 1,2 milliárdos beruházással, 936 millió forintos uniós támogatással megújult Szabadság térre, ahol szombaton látványos bemutatót tartott a Gödöllői Sport Klub Extrémsport Szakosztálya.

Országszerte gyakori jelenség, hogy az újjáalakított tereket „birtokba veszik”, gyakorlótérnek használják a gördeszkások s ezzel  gyakran látható sérüléseket okoznak a friss kövezeten, utcabútorokon. Gödöllőn a lélegzetelállító gyakorlatok a gördeszkások, BMX-esek és triálosok búcsúját jelentették, mivel ők a főtér megkímélésére tettek vállalást.

 

 

A Gödöllői Lokálpatrióta Klub kezdeményezésére létrejött megállapodást követően a városi képviselő-testület elhatározta, hogy az extrém sportágak gyakorlására szolgáló skate-park létesítését támogatja egy önkormányzati tulajdonú, beépítetlen területen, jelentette be  Gémesi György polgármester. A park építésének célja, hogy a város és a GSK Extrémsport Szakosztálya megfelelő körülményeket teremtsen mindazok számára akik hobbi- vagy magasabb szinten űznek extrém sportokat: BMX, gördeszka, görkorcsolya, újabban a Roller. A pályatervezés fontos szempontja, hogy minden korosztály számára, a kezdőktől a haladóig alkalmas legyen és adjon lehetőségek nemzetközi versenyek megrendezésére is. (Gödöllő Város Polgármesteri Hivatal)

Olvass többet a témáról: Skate-park