Menü

2007.09.26.     Hozzászólás 0

Új sportág a Mozgásvilág.hu-n - Futásíjászat

Az utcán járva-kelve egyre többször lehet látni a hátán íjat és nyilakkal teli tegezt viselő honfitársakat. Nem véletlen, hiszen az íjászat egyre népszerűbb sport, s egyre népszerűbb a biatlonhoz hasonló Futásíjászat is.

Ki gondolná, hogy a magyar futásíjászat a szánhúzósportból alakult ki? Pedig bármilyen furcsa is, ez így van… Az összekötő kapocs pedig Székely Árpád.

Székely Árpád már fiatalon a kutyaszán hívévé vált, azonban Magyarország földrajzi és gazdasági adottságai (se hó, se keret nagy falka tartására) nem kedveztek e szenvedélyének. Maradt tehát a két kutyával való rendszeres futás, ami mellé Árpádnak még hiányzott valami szellem erőfeszítés. Így született meg az ötlet, hogy akár kutyával, akár anélkül kell térképen megjelölt ellenőrzőpontokat megtalálni, ott íjjal célbalőni.

Idővel csiszolódott a műfaj, elhagyták a kutyákat és a térképet és maradt a futás és az íj. Innentől kezdve beszélhetünk Futásíjászatról.

Mára a hazai futásíjászat folyamatosan fejlődni és népszerűsödni látszik. Mind több versenyt rendeznek, melyen egyre több a résztvevő és néző egyaránt. A jövbeli tervek között szerepel a sportág további népszerűsítése és a nemzetközi versenyeken való minél eredményesebb szereplés is. Ebben kívánunk magunk is segítségére lenni a sportágnak, illetve a sportág iránt érdeklődőknek is folyamatos hírekkel, érdekességekkel és elérhetőségekkel.