Menü

2008.04.24.     Hozzászólás 0

Futásíjász Verseny - beszámoló

A Pilisszentkereszti futásíjász verseny 2. futamát rendezték meg múlt hétvégén. Az erős szélben fej-fej melletti versengés folyt a képzeletbeli célszalag átszakításának jogáért.

Az idei futásíjász verseny 2.futamának Pilisszentkereszt adott otthont. Az egész heti esőzés után kérdéses volt, hogy megrendezésre kerülhet-e a szombatra áttett verseny. Az ég persze szombat reggel is megáldott minket esővel, de a 13 órai kezdésre a nap megmutatta magát, elő-előbujkált a felhők mögül.

Az előnevezések alapján a futásíjász versenyeken a megszokott 10-12 fő indulására lehetett számítani:
A vesszőfogók a szentkereszti focipályán lettek felállítva. A pálya ugyanaz volt, mint a tavalyi, csak az irányt változtattuk meg. Dimbes-dombos terepen bűntető körök nélkül, 5,9 km hosszal, 125m szintkülönbséggel.

 

 

A verseny 3 futamban lett lebonyolítva:
13 órakor az irányzékos felnőttek indultak. Az első futásból a 3 résztvevő: Székely Árpi, Zilahy Andris, és Lévay Balázs kb. egyszerre értek a lőálláshoz. Zilahy András hozta a tőle megszokott formát, futásban és lövésben is jól teljesített, mindössze 3 lövést rontott. Székely Árpit és Lévay Balázst a néha erősen fújó déli szél megtréfálta, ezért közepes eredménnyel lőttek. A képzeletbeli célszalagot Árpi pár másodperccel Balázs előtt, és Andris után jó pár perccel szakította át.

13:45-kor a manó és a gyermek kategória rajtolhatott el. A manók Bakos Bence és Zilahy Botond és a gyerek kategória egyetlen indulója Zilahy Bendegúz hatalmas csatát vívtak. Az első feladatnál a lufi „légtelenítésekor” még Botond az első betöltéssel bibelődött, Bence már több vesszőt ellőtt a lufi mellé, de így is szinte egyszerre találták célba. Az oroszlánvadászat sem jelentett számukra gondot. A befutási sorrend: Bakos Bence, Zilay Bendegúz és Zilahy Botond. Érdekességként megemlíthető, hogy Botond a verseny távját gumicsizmában abszolválta.

14:20-kor mi felnőtt irányzék nélküliek állhattunk rajthoz, ahol két új versenyzőt, Bakos Pétert és Balog Jánost köszönthettünk. A kissé saras, de már napfényes futamot mindenki teljesítette, közepes lőeredménnyel.

A versenyt megúsztuk eső nélkül, csak az eredményhirdetésre kaptunk egy kis zuhit. De ez a jókedvünket nem tudta elvenni.
Köszönet mindenkinek! Jövőre Veletek ugyanitt!