Menü

2009.11.25.     Hozzászólás 0

Ördögi golyót a kézbe- Power Ball

Izgatottan vettem át életem első Powerballját. A zöld fényű, sport-, és rehabilitációs célokat szolgáló szerkezethez szkeptikusan álltam. Frissen összeforrt bal csuklóm kiváló lehetőséget biztosított a próbára. A léc tehát magasan. Olvass tovább, hogy megtudd,  leesett, vagy csak rezgett.


Nincs kompromisszum, nincs kényelem – ez egy kőkemény "célszerszám". Megkaptam a Powerball-t, bevittem a szerkesztőségbe, és máris mindenki nekiugrott az új jövevénynek. Ügyesebbek első bepörgették, és felvette a karjuk a golyóval a ritmust. Hegymászó kolléga pedig szinte elsőre beállította az egyhetes teszthét alatt utolérhetetlen 10.000 fordulatos csúcsot, mely számomra elérhetetlen maradt, viszont a most következő úriembernek egy könnyed bemelegítésnek is gyenge lenne:
Első pörgetések nem sikerültek igazán, a frissen összeforrt csuklóm is fájt eleinte tőle, de amikor a megfelelő fordulatszámot elértem, éreztem, hogy gyengéden vibrál, a karomon keresztül pedig még a mellékvesém is finoman megremeg; milligrammonként rázogatta ki belőlem az adrenalint- na jó azért a mellékvesémet nem érte el a rezgés. De a gyengéd adrenalin áramlást valóban éreztem, mert folyamatosan koncentrálnom kellett, hogy egyenletesen pörgessek, és lehetőség szerint minél gyorsabban.Néhány menet után már azt hittem, hogy egy bizonyos fordulatszám fölött többet nem bír el a kezem, ám rácáfolt a szerkezet: napról-napra minden bepörgetésnél  lett jobb, és gyorsabb.

A Powerball egyébként egy giroszkóp elven működő speciális kézerősítő. Nemcsak hatékony, de ténylegesen szórakoztató is, ami - valljuk be - kevés fizikai gyakorlatról mondható el. A bal csuklom, és alkarom pedig egy hét után érezhetően sokkal erősebb lett, mondhatni leesett a léc.

És milyen sportoknál lehet hasznos a PowerBall:

    * tenisz, squash, tollaslabda
    * falmászás
    * kézilabda
    * biciklizés
    * golf, valamint minden olyan sportnál, ahol szükséged lehet erős karizmokra.

Tipp: Power Ball-t itt találsz!

Illetve további érdekességek, edzésvideók, világrekordok: www.power-ball.hu
Olvass többet a témáról: powerball, sport, erőnlétnövelés, csuklóerősítő, teniszkönyök, ínhüvelygyulladás, íngyulladás, csuklósérülés