Menü

2007.09.20.     Hozzászólás 0

souldc.hu

Megkezdődött a hazai darts versenyévada

Megkezdődött a hazai darts 2007/2008 versenyévada. A szezon újdonsága, hogy az országos bajnokság és budapesti területi bajnokság meghatározott versenyszámaiban szabadidő-sportolók is elindulhatnak.

Mind az országos, mind a területi bajnokságok elindultak. A korábbi évekhez hasonlóan mindkét szakágban (steel és soft) egyéni-, páros- és csapatbajnokság került kiírásra, ide értve az utánpótlás bajnokságot is. A pontvadászat célja természetesen első sorban a bajnoki címek begyűjtése, de komoly kihívást jelent a válogatottba kerülés is.

A magyar válogatott hagyományosan az élvonalba tartozik (jobban mondva kevés kivétellel az élen végez!) a soft szakág kontinens viadalán. Az EB az idei csehországi helyszín után, 2008-ban Olaszországban (Caorle-ban) kerül megrendezésre, június elején. A steel válogatott szintén több nemzetközi versenyen képviseli hazánkat, ahol célunk a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés.

A szezon újdonsága, hogy az országos bajnokság és budapesti területi bajnokság meghatározott versenyszámaiban szabadidő-sportolók is elindulhatnak. Erről további információk a Magyar Darts Szövetség honlapján olvashatók.

Várjuk az érdeklődőket.