Menü

2006.10.11.     Hozzászólás 0

Töltött báránycomb

Bárányhúst legtöbben szinte csak húsvétkor fogyasztanak. Pedig a zsenge, fiatal bárány íze vetekszik a borjúhúséval vagy a fehér szárnyashúsokéval. Sőt, lényegesen aromásabb, ízesebb, karakteresebb. Magas a fehérjetartalma, ugyanakkor a benne található zsírszövet mennyisége elhanyagolhatóan kevés. Ez a kimondottan sovány, könnyen emészthető hús igen magas élvezeti értéke miatt is kiválóan alkalmas kímélő és fogyókúrás étkezésre egyaránt.


Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, 2 dl tej, 2 db zsemle, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 kg báránycomb, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 12 dkg zsír, 3 dl fehérbor, törött bors, tárkonylevél, bazsalikom, só


A sovány sertéshúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, jól kicsavart zsemléket, a kis kockákra vágott, kiolvasztott füstölt szalonnát, a zsírjában pirított, finomra vágott 10 dkg hagymát, a 2 gerezd zúzott fokhagymát, végül a tojásokat. Sóval, törött borssal, apróra vágott tárkonylevéllel, őrölt bazsalikommal fűszerezzük, és a tölteléket jól összedolgozzuk. A báránycombot kicsontozzuk és a töltelékkel megtöltjük, majd a húst becsavarjuk és zsineggel átkötözzük. Megsózzuk és a tepsibe szétszórt, karikákra vágott sárgarépára, fehérrépára, vöröshagymára és a fokhagymagerezdekre fektetjük. A húst forró zsírral leöntjük, és a sütőbe tolva, fehérborral történő gyakori locsolgatás mellett megsütjük.
Finom illatú és ízű pecsenyelevét átszűrjük, és tálaláskor a felszeletelt hús alá öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy gombás rizzsel tálaljuk.


Elkészítési idő: 70 perc
Egy adag: 1772 kJ/422 kcal

Forrás: Fittség.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.