Menü

2009.07.17.     Hozzászólás 0

Magyar sikerek a 470 junior VB-n!

Remekelnek a fiatalok a Thesszalonikiben zajló 470 junior világbajnokságon: a Váradi Imre – Serke Áron és a Szamódy Tamás – Bárdos Mihály páros is bejutott a legjobb harminc közé.


Nyolc futam után 16 nemzet legjobb sportolói kerültek be az aranycsoportba, Magyarországot két egység is képviseli, mindkettő a Balatonfüredi Yacht Club színeiben vesz részt a világbajnokságon. Összesen 79 páros kezdte meg a küzdelmet hétfőn a görög partok mellett, ebből 25 női egység vesz részt az eseményen. A Karácsony Réka – Loidl Nóra (NVK) kettős nyolc futam után egyelőre a 14. helyen áll, de csak egy ponttal van lemaradva az amerikai Hudson-King egység mögött.

Vitorlás

 

A fiúk mezőnyében a tavalyi junior világbajnok holland páros, Steven LEFEVRE és Steven KROL idén betöltötte a 21. életévét, így nem vesznek részt a vb-n, tehát biztosan sokan pályáznak majd a helyükre. A magyar csapatnak az aranycsoportba kerülése is már remek teljesítmény, hiszen nagyon régen ért el a 470-es hajóosztály ilyen nemzetközi sikereket. Jó előjel mindez az augusztus 8-16. között Balatonfüreden megrendezendő 420-470 Európa-bajnokság előtt, ahol reméljük a hazai vizek előnye még jobb teljesítményre ösztönzi a fiatalokat.
Olvass többet a témáról: vitorlás verseny