Menü

2009.09.03.     Hozzászólás 0

www.balatonregatta.hu

III. Balaton Regatta záró futam- Programkavalkád családoknak

A III. UNIQA Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozatot a Szeptember 5-i I. Nemzeti Regatta fesztivál fogja megkoronázni. Céljuk egy olyan hagyományteremtő, évente megrendezendő fesztivál létrehozása a Balaton partján!


Programjaink kialakításakor a rendszeresen vitorlázók mellett a fiatalokra és a kisgyermekes családokra is gondoltunk. A rendezvény alatt vízi felvonulást és légi bemutatót, valamint népművészeti és kortárs kiállításokat, illetve hajós ruházati bemutatót tekinthetnek meg.


Ha lehet hinni a hosszú távú előrejelzéseknek, akkor a hét végére ismét egy hidegfront éri el hazánkat, ami természetesen hatással lesz a Balaton időjárására is. A front minden bizonnyal erős északnyugati szelet hoz magával, így könnyen elképzelhető, hogy egy szeles Grand Prixvel zárjuk majd az évet.

A Nemzeti Regatta méltó lezárása lesz a versenysorozatnak, amely az elmúlt évek alatt a Balaton egyik legrangosabb hajós eseményévé nőtte ki magát. Az UNIQA Biztosító harmadik éve névadó támogatója a rendezvénynek.

„Az új generáció biztosítójaként fontosnak tartjuk az egészségmegőrzést, a prevenciót, melynek nélkülözhetetlen eleme a sport. Magyarországnak egyedülálló adottsága a Balaton, a tó a mozgáslehetőségek végtelen tárházát kínálja, melyek közül talán a legtöbb csodálója pont a vitorlázásnak van. A III. UNIQA Balaton Regatta izgalmas versenyei már idén is ezreket mozgattak meg, reméljük, a futamoknak köszönhetően jövıre még többen fedezik fel a vitális életmód előnyeit” – tette hozzá Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja.

A III. UNIQA Balaton Regattán indulók hét fordulóban mérhetik össze tudásukat, amelyek a hagyományokhoz híven szakmai futamokkal is kiegészülnek.
Olvass többet a témáról: balaton