Menü

2009.07.09.     Hozzászólás 0

Regatta Online

Folytatódik a III. UNIQA Balaton Regatta Vitorlás Túraverseny sorozat

Az előrejelzések szerint a verseny napján, 2009. július 11-én szombaton száraz, napos idő lesz. A szélről egyelőre nem lehet sokat tudni, ami biztosnak látszik, hogy front nem várható, és közel 100 hajót várnak a rajthoz a szervezők! Így a vitorlások látványa miatt mindenképpen érdemes lesz bárkinek ellátogatni ide!


Közel 100 hajó indulását várják szombaton a Balaton Regatta negyedik fordulóján Szigligeten. A Balaton egyik legszebb részén zajló versenyre mindenképpen érdemes barátokkal, családdal ellátogatni, mert nem mindennapi látványban lehetünk részünk, miközben szélre menő csatát vívnak egymással a vitorlások.

A versenyen egyébként – ha az időjárás is úgy akarja – könnyen előfordulhat, hogy a termikus jellegű, nyugatias irányú szél fogadja a versenyzőket Szigligeten.

Regatta


Program

A versenyt megelőző este:

18:00-tól-21:30 Regisztráció

20:00 Welcome Drink

 A verseny napján:

7:30-9:30 Regisztráció

9:30 Kormányos értekezlet

11:00 Rajt

17:00 Befutási szintidő

18:00 Vacsora

19:30 Eredményhirdetés, díjkiosztó

20:30 Party

 Verseny helyszíne:

A szigligeti BHZrt kikötő és az előtte levő vízterület.

 

regatta


Nevezhető hajók:

Valamennyi, a Közlekedési Felügyelet által kiadott magyarországi lajstromszámmal rendelkező egytestű hajó.A versenyt a magyar Ys lista alapján, három Ys osztályban értékeljük. Amennyiben a nevezett hajó nem rendelkezik az MVSZ általi felmérés alapján Yardstick számmal, vagy Ys – javaslattal úgy ezen hajók büntető Ys számmal lesznek értékelve. Kivéve ha a kérsdéses hajó (hajótípus)  méreteiben  azonos a Ys listában már korábban felmért hajótípussal, ebben az esetben azzal a Ys számmal kerül értékelésre.

Minden hajónak rendelkeznie kell érvényes felelősségbiztosítással, melynek hiánya esetén a hajó nevezését a versenyvezetőség visszautasítja. A helyszínen felelősségbiztosítás köthető.

További információ: Kattints IDE

Olvass többet a témáról: balaton