Menü

2009.07.02.     Hozzászólás 0

Csak a győzelem az elfogadható- Brokernet-Uniqua Sailing Team

A BROKERNET-UNIQA Sailing Team kiváló állapotú hajóval, erős csapattal áll rajthoz a pénteken induló Kékszalagon. A tét nagy, Litkey Farkasnak kilencedik alkalommal is győzelem az elfogadható eredmény!


Július 3-án reggel 9 órakor rajtol Balatonfüredről Európa legrégebbi és egyben leghosszabb tókerülő regattája. Az indulók közül nem hiányozhat az immár nyolcszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas csapata, a BROKERNET-UNIQA Sailing Team sem. A kapitány nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy az egymást követő nyolc évben megszerzett első hely után az idén is a leggyorsabbak legyenek.


Esélyüket növeli a teljesen felújított vitorlás, és az összeszokott, tapasztalt hajósokból álló csapat. Hajójuk, a Lisa 1997-ben épült az olaszországi Patucelli műhelyben. 2007-ben jelentős átalakításon esett át, amelynek során szélessége 4 méterről, 5 méterre növekedett. A hajó új Pauger Karbon árbocot és Doyle vitorlázatot is kapott, amely Litkey Farkas szerint nagy fegyverük lesz az idén. Bízom a hajóban, és a felújítási munkálatok alatt biztossá vált, hogy a korát meghazudtoló módon egészséges. A felkészülés során ugyan sajnos akadtak technikai problémáink az árboc néhány nappal ezelőtt az aljától számítva másfél méter magasan 40 centiméter hosszan megroppant, de az építő Paugner műhely gyors és precíz javításának köszönhetően nem veszítettünk sok időt. Az utolsó edzési napon a vitorlákat és az állításokat teszteljük -nyilatkozta Litkey Farkas egy nappal a rajt előtt.

 

Brokernet-Uniqua


A csapatból a legtöbben már egy, vagy több Kékszalag-győzelemmel a hátuk mögött vágnak neki a távnak. Litkey Farkas a legénység tagjai közül kiemelte Glódi Balázst, aki mind a nyolc alkalommal a Kékszalag-győztes csapat tagja volt õ a génua és gennaker állítását végzi és a hajó felújítását vezető Ormándlaki Áront, aki a hajó technikai felkészítését végzi, valamint a fordeck munkákat vezeti a vízen. A BROKERNET-UNIQA Sailing Teamet erõsíti még a csapathoz az idén visszatért Mónus Gyula is, aki a fővitorla állításért és a felhúzó kötelek kezeléséért felel. Az év nagy részét az olimpiai felkészüléssel töltõ versenyző 2003-ban soling Európa-bajnok volt. A taktikai döntésekben ugyancsak részt vesz a 49-es hajóosztályban versenyző Lovas Zsolt is.


Kemény verseny lesz, ennek ellenére jó esélyt látok a győzelemre. Ésszerű kockázatvállalás mellett megyünk a kihívók után, némely tekintetben előttük. Az élen jártunk és járunk az újításokkal, de tagadhatatlanul sokat tanulunk a kihívóinktól is. - tette hozzá a kapitány.

Olvass többet a témáról: kékszalag