Menü

Hozzászólás 0

2017.07.01. Révfülöp

35. Balaton-átúszás 2017

Térkép Betöltése...

Helyszín: Révfülöp
Dátum: 2017.07.01. - 2017.07.01.

Elérhetőségek:
Aranyhíd Balaton-átúszó Sport Kft.
+3630/210-1100
aranyhid@szantobalatonatuszas.t-online.h
http://www.balaton-atuszas.hu/

A 2017-es Balaton-átúszás kedvező idő esetén július 1-én kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni.

35. Balaton-átúszás 2017 - Kiírás

Jelentkezés helye: Révfülöp, labdarúgópálya, kikötő mellett

Rajtidőszak: Folyamatos (8.00 és 14.00 között)

Limitidő: A vízben tartózkodási lehetőség 18.00-ig engedélyezett. Felhívjuk a figyelmet, hogy akik gyengébb úszók - nem tudják 4 óra alatt a távot teljesíteni - , azok ne halasszák a rajtot az utolsó időpontra.

Kötelező orvosi vizsgálat: A szervezőbizottságunk úgy döntött, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez: egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolással lehet jönni az úszásra. Ha valaki nem tudja hozni 1 hónapnál nem régebbi orvosi igazolását, a helyszínen is lesz lehetőség az orvosi ellenőrzésre. Ebben az esetben az esetleges sorban állást vállalniuk kell. Az előző két évben a résztvevők 2/3-a rendelkezett igazolással, így az ő részükre gyorsabb lett a nevezés.

Nevezés: Révfülöpön, a kikötőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

Biztosítás: A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.

Közlekedés: A verseny napján a rendezvényre bérelt hajójáratok közlekednek Révfülöp és Balatonboglár között, melyeket mentettérti jegyek váltásával vehetnek igénybe. Az utazás a vonalkódos csuklópánttal rendelkezőknek ingyenes. A révfülöpi rajthoz érkezők csomagjait raktározzuk. Az általunk biztosított nylontáskában a minimális ruházatot átszállítjuk, és azt a célba érkezés után a célterület mellett felállított raktárbázison vehetik át. Értéktárgyak megőrzését és átszállítását nem vállaljuk! (Ha valaki mégis a csomagjával ezen tárgyakat beleteszi, érte felelősséget nem vállalunk (pl pénztárca, kocsikulcs, lakáskulcs, telefon, fényképező, ékszerek, stb)

Programok: Balatonbogláron délután színvonalas kulturális programok kerülnek megrendezésre a célterület mellett felállított nagyszínpadon.

Eredmények: Az előregisztrált úszók eredményei az úszás másnapján felkerülnek, a helyszínen regisztrált úszók pedig folyamatosan, az adatrögzítés haladtával kerülnek fel.

Az időpontváltozást az időjárás befolyásolhatja, ezért a rendezőség a változtatás jogát fenntartja.

Tanácsok az átúszás napjára

Zsírzás: Szükségességét, mértékét az úszás elõtt egy órával el kell dönteni. Ha meleg a víz, kb. 24-25 fokos, alig kell zsírzással foglalkozni. Ha viszont 22 foknál hidegebb, már komolyan kell venni a lezsírozást.

Étkezés: Három órával az úszás elõtt bõséges, a szokásosnak megfelelő étkezés nem okozhat zavart, de a túl zsíros és fűszeres ételek nem javasoltak.

Stílus: Táv közben nem javasolt a stílusváltás, ahogy elkezdtük az úszást, abban a stílusban célszerû végighaladni.

35. Balaton-átúszás 2017 - Nevezés

Nevezési díj: ? Ft/fő

14 éven aluliaknak (2002-ben és utána születetteknek): ? Ft/fő

A helyszínen készpénzes fizetésre van lehetőség!

Jelentkezés

Helyszín: Révfülöp
Dátum: 2017.07.01.

Elérhetőségek:
Aranyhíd Balaton-átúszó Sport Kft.
+3630/210-1100
aranyhid@szantobalatonatuszas.t-online.h
http://www.balaton-atuszas.hu/

Olvass többet a témáról:

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.