Menü

2008.10.29.     Hozzászólás 0

Kilimandzsáró: iKalanddal vagy mással menjek? (videó)

Született egy szokatlan blogbejegyzés, melyben kifejtjik, hogy a legtöbb Kilimandzsáróra vágyó embernek nem is az iKalanddal kéne mennie, hanem más szervezésben. Mindez a Kalandtúra blogon, videóval...


Ebből az következik, hogy az iKaland Kili mászása (a blogban megnevezett indokok miatt) keveseknek való. Amiből egyenesen következik, hogy amerre Erőss Zsolték csapata veszi az utat 2009-ben, arra nem lesz túl sok turista és eldobált kólásüveg.

OKÉ, Kilimandzsáró.
Nem titok, lesz iKaland Kili túra 2009 februárjának végén.

Az sem titok, hogy még nincs kint a weboldalon, mert belső viták zajlanak a túra szervezése körül. Miről megy a vita?

- hogyan illesszék bele a Mt. Meru mászást,
- a Zsolt által megjárt útvonalak közül melyiken menjenek vagy kombinálják-e őket? (az is lehetséges).
- aludjanak-e a kráterben, vagy ne?

Egy biztos: nem az iKaland Kili túra lesz a piacon a legolcsóbb.  Valószínűleg 30-70.000 forintnyi euróval magasabb árcédula fog kerülni a Hópárdi Erőss Zsolt által vezetett menetre, mint a legolcsóbb magyar túraszervezőnél. Ezért, hogyha már most tudod, hogy a legalacsonyabb árú túrára fogsz elmenni, akkor nem szükséges megvárnod a mi kiírásunkat. Látogass el a Panaco vagy a Baraka honlapjára (elnézést, ha kihagytam volna mást aki szervezi Kilimandzsáró mászást idehaza) és válaszd a szimpatikusabb ajánlatot.

Ha tudsz angolul (vagy a massai-ok nyelvén) és megszervezed magadnak a repülőt, transzfert, akkor mehetsz helyi operátorokkal is és még jobban jössz ki. Néhány olcsó helyi operátor:

Africa Climbing
Utalii Travel & Safari
Bobby Tours

 

Ha tudni szeretnéd milyen esetekben érdemes még NEM-iKaland Kili mászásra menni, hogy akkor kit vár Hópárduc E. Zsolt a 2009-es Kili csapatba, olvasd tovább a teljes blogot! Klikk ide!

 

Zsolt - akinek állítólag magashegyi betegség-űző varázspálcája is van - összeállított egy ötperces Kilimandzsáró videót kedvcsinálónak:

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.