Menü

sportág: TÚRA    táv: 7 km    szintemelkedés: 509 m    szintidő: 3-4 óra     nehézség: Közepes

Prédikálószék

Magyarország egyik legszebb panorámája érhető el a helyenként mászósabb és néhol morcosnak tűnő, de valójában átlagos túrázó számára is könnyedén teljesíthető túraútvonalon.

 

Itiner

1 - Dömös, Királykúti utca végéből indulunk, eleinte aszfaltúton

2 - Balra könnyen észrevehető a padokkal, gazebo-val és tűzrakóval körbeépített Kazincz-forrás. Innen indul felfelé a piros háromszög jelzés, amit végig követnünk kell (helyenként nagyon kell figyelni, hogy megtaláljuk).

3 - Két útkereszteződés után egy köves emelkedőhöz érünk, ami mellett jobbra véköny ösvény halad. A vékony ösvény tűnik csábítóbbnak, de helyette egyenesen másszunk fel a kavicsokon, összességében jobban járunk (pláne nedves terepviszonyok mellett)

4 - A köves mászás után a Vadálló kövek következnek, amik végén újra választható a sziklásabb, mászósabb útvonal, vagy balra tőle egy vékony ösvény, ami esős időben szintén nem kényelmes.

5 - A Vadálló köveket elhagyva enyhe emelkedésű ösvény vezet rövidesen úticélunkhoz, a Prédikálószékhez. Érdemes kiélvezni a panorámát.

6 - Ugyanezen az útvonalon vissza.

 

Prédikálószék

Galériához klikk a képre!Összesítés

A Prédikálószék hossza 7 km, az útvonal szintemelkedése 509 méter, szintideje 3-4 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Szombat Vasárnap Hétfő Kedd
°C 3 / 6 3 / 6 3 / 5 -4 / 3
mm 0.0 0.3 0.2 0.0
km/h 18.4 8.6 27.0 11.9

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: Prédikálószék