Menü

sportág: TÚRA    táv: 6,3 km    szintemelkedés: 325 m    szintidő: 2,5-3 óra     nehézség: Közepes

Kis Kékes-kör

Akár a nagy Kékes Csúcsfutáshoz edzésnek, akár megszemlélni nyáron a sípályát, kiváló kis kör indul Mátraházáról fel a csúcsra. Ha direktben jobban kedveljük a kihívásokat, mehetünk ellentétes irányba is, ebben az esetben a táv első fele egy az egyben emelkedő – végig a sípályán. 

 

 

1. Mátraházán a parkolóból indulunk. Keressük meg azt a placcot, amivel szemközt a piros, a piros kereszt és a Mária Út indul. Itt kövessük a piros keresztet. Hamarosan lecsatlakozik róla a piros, belefut a piros kör, de mi koncentráljunk kizárólag a keresztre.

2. Kb. 1700 méter – többnyire felfelé - megtétele után jobbról bejön a kék kereszt. Innentől a csúcsig a kék keresztet követjük (többnyire a kék háromszöggel együtt).

Kékes merre? ForrĂĄs: Baumann Viola Mozgásvilág

3. Felértünk a csúcsra, éljen! A sípálya jobb szélén már látni is a kék sávot. Induljunk el lefelé a pályán, és bármi történjék is, ne hagyjuk el. A kék sáv elég ritkásan fog mutatkozni, de ez ne zavarjon meg. Ha véletlenül meglátjuk, az a pálya jobb szélén történik majd, de a lényeg, hogy ereszkedjünk le a sípálya lejtőjén.

4. Egy idő után a sárga kereszt is becsatlakozik, innentől a kékkel együtt levezet minket Mátraházára. A főutat kis ügyeskedéssel 100 métert kivéve mindenhol el lehet kerülni.

A csúcs ForrĂĄs: Baumann Viola Mozgásvilág

Összesítés

A Kis Kékes-kör hossza 6,3 km, az útvonal szintemelkedése 325 méter, szintideje 2,5-3 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 1 / 8 4 / 11 3 / 9 5 / 8
mm 0.0 0.0 0.0 0.0
km/h 7.9 9.0 4.3 10.1

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info