Menü

sportág: TÚRA    táv: 12,8 km    szintemelkedés: 891 m    szintidő: 5 és fél óra     nehézség: Közepes (Néhol nehéz)

BergZeitReise 7. szakasz: Schneealm - Karl Ludwig ház/Rax

A Schneealmról a Nasskamm hegygerinc mentén a biztosított „Zahme Gamseck” klettersteigen a Raxra jutunk.

Kiindulópont: Schneealpenhaus (menedékház)
Cél/Szállás: Karl Ludwig ház (Rax)

Menetidő (szünetek nélkül): kb. 5½ óra

Nehézség/Karakterisztika: a felső-stájer szakaszok legnehezebbike, a „Zahme Gasseck” A-B szintű klettersteig, nagy figyelmet igényel, gyakorlott túrázóknak azonban probléma nélkül teljesíthető, a Rax-fennsíkon köd esetén nehéz a tájékozódás.

Rax Forrás: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

Látnivalók: a Lurgbauerhütte bio-sajtüzeme, a kevésbé ismert nyugati Raxra nyíló kilátás, a 2007 méter magas Heukuppén található hatalmas sziklaemlékmű, a stájer Raxmäuer, ahol a világ első hegyi mentőszolgálata alakult.

Leírás: ez a szakasz az „Időutazás a hegyekben” túraútvonal legnehezebb terepe. A Schneealpen háztól a Lurgbauerhüttéig kényelmesen haladunk a fennsíkon, majd meredek ereszkedővel jutunk le az úgynevezett Nasskammig. Innen utunk meredeken a Gamseckwände szikláihoz vezet. A Zahmen Gamsecksteig (klettersteig) drótköteleinek és létráinak segítségével a Rax-fennsíkra jutunk. Ezen az útvonalon nem árt óvatosnak lenni, ám gyakorlott túrázóknak probléma nélkül teljesíthető.

Ezután a 2007 méteres Heukuppén át a Rax-fennsík déli részén található Karl Ludwig házhoz jutunk.

 

Információ: Tourismusbüro Neuberg an der Mürz, tel.: +43 3857 8321
Szállásinfó: +43 2665 380

        Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark             Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark         Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark

Összesítés

A BergZeitReise 7. szakasz: Schneealm - Karl Ludwig ház/Rax hossza 12,8 km, az útvonal szintemelkedése 891 méter, szintideje 5 és fél óra, nehézsége közepes (néhol nehéz). Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!